Soldați belgieni, suspectați de radicalizare și monitorizați de servicii. Belgia va bombarda poziții ISIS în Siria

Data publicării:
belgia avioane steag parlament - GettyImages-174173856

Hotărârea executivului de la Bruxelles a fost luată la cererea coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite şi vizează intensificarea eforturilor contra jihadiştilor.

Guvernul belgian spune că atacurile sunt bazate pe mandat ONU şi că vor avea loc doar în acele zone ale Siriei care nu mai sunt sub controlul efectiv al Damascului.

Avioanele belgiene ar trebui să ajungă în Orientul Mijlociu la 1 iulie. 

Soldaţi belgieni, simpazanți ISIS?

Pe de altă parte, 60 de membri ai forţelor armate belgiene care dau semne de radicalizare islamistă se află sub supravegherea serviciilor de informaţii. Este declaraţia făcută de ministrul belgian al Apărării, care a precizat că este vorba de militari care dau dovadă de un comportament suspect.

Ar fi vorba de 55 de soldaţi şi de 5 subofiţeri identificaţi drept musulmani radicalizaţi. Oficialul belgian a declarat, totuşi, că niciunul dintre suspecţi nu a fost demis pe baza acestor bănuieli şi că serviciile competente fac în continuare verificări.

Belgia se află în continuare în alertă teroristă de grad ridicat după atentatele din Bruxelles de la sfârşitul lunii martie în urma cărora 32 de oameni au murit. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri