Soldații americani au ajuns în Chișinău

Data publicării:
soldati SUA mihail kogalniceanu

Convoiul american a intrat în Chişinău înainte de răsăritul soarelui, scrie portalul Deschide.md

Soldaţii americani vor lua parte la ceremoniile de comemorare dedicate celor care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial. Vehiculele şi echipamentele militare expuse în centrul Chişinăului vor putea fi vizitate de către public.

Prezenţa americanilor în capitala Republicii Moldova a provocat, cum era de aşteptat, vii reacţii printre politicienii pro-ruşi. Pe Facebook, socialistul Igor Dodon a comparat acţiunea de azi cu bombardamentele NATO din fosta Iugoslavie.

De asemenea, unn apropiat al lui Renato Usatâi, a venit în piaţă şi i-a reproşat unui ofiţer american că ia parte la un joc politic.

Dialog Ilian Caşu - ofiţer american:

Ilian Cașu: Sunteţi apolitici şi în afara politicii dar ceea ce se întâmplă în piaţa centrală este gest politic. Mâine, ţara celebrează Ziua Victoriei.

Ofițer american: Suntem aici la invitaţia guvernului. Nu vrem să facem niciun fel de declaraţie politică. Vrem doar să oferim oamenilor aşa ca dumneavoastră ocazia să vadă cum arată echipamentul american.

Militarii americani participă la un exerciţiu comun alături de soldaţii moldoveni, până pe 20 mai. Este prima astfel de aplicaţie ce se desfăşoară pe teritoriul Republicii Moldova.  

Citiți și: 
Ministrul Apărării din R. Moldova: Americanii vin și pleacă, spre deosebire de unii care au venit în 1944 și au uitat să mai plece
Reacţia Ministerului român de Externe la ameninţările Tiraspolului
Socialiștii moldoveni vor să blocheze punctul vamal prin care va fi transportată tehnica militară americană

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri