Atac terorist la un spital din Kabul: 30 de morți

Data actualizării: Data publicării:
C6X4-IOUoAA7AyS

Atac sângeros într-un spital militar din capitala Afganistanului, unde 30 de oameni au fost ucişi de o grupare afiliată mişcării Stat Islamic.

C6X4-IOUoAA7AyS

ACTUALIZARE 14.33: Operaţiunea antiteroristă s-a încheiat cu uciderea teroriştilor, care au reuşit, totuşi, să omoare 30 de oameni - pacienţi şi angajaţi ai spitalului.

Autoritățile au început operațiunea antitero în momentul în care un atentator s-a aruncat în aer, după care mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în halate medicale au intrat în spital şi au deschis focul. În atac au fost folosite şi grenade, iar zeci de militari au fost trimişi să ia cu asalt clădirea, situată în apropierea ambasadei americane din Kabul. 


 

Operaţiune antiteroristă în plină desfăşurare în capitala afgană, Kabul. Mai mulţi terorişti îmbrăcaţi în halate medicale au atacat un spital militar din capitala Afganistanului. Agenţiile de presă vorbesc despre focuri de armă, dar şi despre explozii care s-au produs în incita spitalului, aflat peste drum de ambasada americană de la Kabul.

Forţele de securitate afgane au intervenit pentru a pune capăt atacului.

Un martor spune că a văzut cum un bărbat în halat de doctor a scos o armă automată şi a deschis focul. Cel puţin un pacient şi un angajat al spitalului au fost ucişi, dar nu există un bilanţ oficial.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri