Surpriza turiștilor de pe o plajă din Spania

Data publicării:
barca imigranti

Turiştii aflaţi pe o populară plajă spaniolă au avut parte de musafiri neaşteptaţi. Zeci de imigranţi nord-africani au sărit dintr-o barcă gonflabilă când aceasta a atins uscatul.

Imigranţii au luat-o la fugă printre prosoape şi şezlonguri, sub privirile nedumerite ale turiştilor. Fugarii au reuşit să se facă nevăzuţi înainte de sosirea forţelor de ordine. 11.000 de imigranţi din nordul Africii au ajuns în Spania în primele șase luni ale anului.

Cine le face bărci refugiaților


În jurul fluxului de imigranţi s-a creat o industrie extrem de periculoasă. Traficanţii sunt în vârful acestei piramide a comerţului cu disperarea oamenilor. Sunt cei care-i urcă pe oameni în bărci, în nordul Africii, şi-i trimit pe mare. Iată ce folosesc pentru asta.

Aşa arată un anunţ pentru o barcă precum cea cu care au ajuns şi imigranţii din Spania: „Barcă de foarte bună calitate, pentru refugiaţi”. E titlul anunţului de pe un site de comerţ din China.

Costă 800 de dolari şi poate transporta până la 30 de persoane, susţin vânzătorii. Vestele de salvare, în schimb, sunt trecute la „echipamente opţionale”.

Există şi aşa-zise „bărci de refugiaţi”, care se vând şi cu 300 de dolari.

Organizaţia Medici fără Frontiere a condamnat astfel de anunţuri, care prezintă nişte ambarcaţiuni gonflabile rudimentare drept bărci de înaltă calitate. Tocmai din cauza lor, mii de imigranţi au murit în drumul lor spre Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri