Teroristul Salah Abdeslam nu vrea să fie extrădat în Franța

Data publicării:
politie belgia GettyImages-516376868

Salah Abdeslam cooperează cu autorităţile belgiene, la o zi după capturarea sa. Teroristul, care a fost internat din cauza rănilor suferite în asaltul de vineri, a ajuns în arest, alături de alţi patru complici.

Colaborează cu justiţia belgiană. Franţa cere extrădarea sa, dar vă pot spune că vom refuza acest lucru”, a declarat Sven Mary, avocatul lui Salah Abdeslam.

Cel mai probabil, instanţa belgiană nu va ţine cont de dorinţa teroristului. De altfel, preşedintele francez a declarat de la bun început că vrea ca acesta să fie judecat la Paris. Iar dorinţa sa a fost împărtăşită şi de oficialii de la Bruxelles.

Cooperarea judiciară cu Franţa este la cel mai înalt nivel. Desigur, vor avea loc mai multe întâlniri între experţii noştri judiciari, care să se asigure că procedura de extrădare va fi pe deplin respectată, conform legii”, a precizat Charles Michel, premierul Belgiei.

Terorisul de 26 de ani a fost prins după 126 de zile. În acest timp, el s-a ascuns mai ales în cartierul Molenbeek din Bruxelles, fiind protejat de o întreagă reţea de complici.

Este o lovitură importantă dată organizaţiei teroriste DAESH în Europa. Aceste rezultate sunt semnificative, dar nu înseamnă că am încheiat lupta dusă permanent împotriva terorismului. Nivelul ameninţărilor rămâne extrem de ridicat”, a spus Bernard Cazneuve, ministrul francez de Interne.

„La început era un băiat bun, dar nu ştim cum s-a ajuns până aici. E altceva. Cum or fi reuşind să bage asemene idei în capul tinerilor, care la început erau de treabă şi uite ce devin”, povestește Dominique, vânzător de ziare din Molenbeek.

Salah Abdeslam este singurul dintre autorii atentatelor din 13 noiembrie de la Paris care a scăpat cu viaţă. În ultimul moment, el nu şi-a mai detona centura cu explozibili pe care o avea asupra sa.

Citiți și:

Cel mai căutat terorist din Europa, Salah Abdeslam, prins la Bruxelles

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri