Tragedia din Alpi modifică procedurile în aviație

Data publicării:
mana pilot bord de avion - captura digi24

Dezvăluirile privind circumstanțele în care s-a produs tragedia din Alpi - copilotul s-a închis în cabină și a prăbușit intenționat avionul - au determinat joi companiile Norwegian Air Schuttle și EasyJet să decidă obligativitatea prezenței permanente în cabina piloților a două persoane. Federația germană din sectorul aerian a anunțat că va proceda la fel. Aceeași decizie a fost luată și de guvernul federal din Canada pentru toate companiile aeriene din această țară.

 „Ne aflăm în pragul unei modificări de structură a tuturor protocoalelor de securitate în ceea ce privește aviaţia”, a declarat la Digi24 pilotul Cezar Osiceanu. „După 11 septembrie, s-a constatat că cea mai bună idee a fost aceea de a pune un blocaj la ușa cabinei. Nu s-a gândit nimeni la eventualitatea în care unul rămâne în cabină”, a arătat Cezar Osiceanu.

Opinia specialistului român este împărtășită și de experți străini.

(Acest incident, n.red.) va duce probabil la două schimbări: modul în care piloţii sunt angajaţi şi monitorizarea stării lor psihice. În plus, probabil vor exista alte proceduri în privinţa accesului în cockpit. Până acum, atacurile puteau fi prevenite. Dar scenariul unei sinucideri şi dorinţa de a distruge avionul cu tot cu pasageri nu au fost anticipate. Inimaginabilul s-a întâmplat şi trebuie să existe un răspuns”, a declarat Gerard Feldzer, expert în aviaţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri