Traseul lui Moș Crăciun, urmărit prin satelit

Data actualizării: Data publicării:
mos craciun norad

Moş Crăciun a plecat la drum! Este de azi-noapte în sania fermecată şi a început călătoria în jurul lumii, ca să împartă cadouri copiilor cuminţi. Moşul a plecat de la casa lui din Rovaniemi, chiar de la Cercul Polar, în regiunea Laponia din nordul Finlandei, în uralele spiriduşilor şi invitaţilor. 

Ca să îl ajute în călătorie, Aurora Boreală a luminat cerul Scandinaviei, spre încântarea tuturor. La Polul Nord, Moş Crăciun a înhămat la sanie toţii renii şi s-a asigurat că sunt încărcate toate cadourile înainte de a se lansa în marea călătorie de-a lungul şi de-a latul planetei.

„NORAD monitorizează mereu lucrurile care sunt în spaţiul aerian al Americii de Nord dar pe 24 decembrie, lucrurile devin foarte aglomerate, având în vedere misiunea noastră specială de a-l urmări pe Moş Crăciun”, afirmă Preston Schlachter, directorul programului de urmărit pe Moş Crăciun

Specialiştii americani fac asta de 61 de ani. Echipamentele de ultimă generaţie, sateliţi, radare şi avioane, urmăresc traseul lui Moş Crăciun ca să afle secretul eficienţei lui. Renii lui trebuie să întreacă viteza luminii ca să facă înconjurul lumii în 24 de ore şi să lase cadourile.

Informaţiile noastre spun că pentru Moş Crăciun timpul trece altfel decât pentru tine şi pentru mine, ca să poată ajunge la casele tuturor băieţilor şi fetelor din toată lumea care cred în el”, adaugă Preston Schlachter, directorul programului de urmărit pe Moş Crăciun.

Monitorizarea traseului făcut de Moş Crăciun a devenit tradiţie...din greşeală. O eroare a făcut ca un ziar să publice numărul de telefon de la Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială şi să spună că îi aparţine Moşului. După ce au primit sute de telefoane, militarii nu au mai spus copiilor că este greşeală, ci au început să urmărească drumul bătrânelului darnic şi să răspundă la întrebări.

„Mulţi copii vor să afle când ajunge Moş Crăciun la casa lor. Unii dintre ei vor să ştie ce mâncare îi place Moşului. Sau dacă să lase nişte morcovi pentru reni”, spune Preston Schlachter, directorul programului de urmărit pe Moş Crăciun

Cine vrea să fie la curent cu locul în care este Moş Crăciun poate să verifice pe siteul www.noradsanta.org. Anul trecut pagina de Internet a comandamentului a fost accesată în această perioadă de 20 de milioane de ori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri