Un jurnalist a fost invitat să demisioneze după ce a făcut apel la revenirea Ku Klux Klan

Data publicării:
Doug Jones senator alabama
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Senatorul democrat de Alabama Doug Jones a invitat un jurnalist să demisioneze după publicarea unui editorial „dezgustător, rasist şi plin de ură” în care a făcut apel la revenirea Ku Klux Klan pe scena politică, relatează marţi dpa.

Doug Jones senator alabama
FOTO: Gulliver/ Getty Images

„Am văzut ce se întâmplă dacă nu reacţionăm când sunt publicate opinii rasiste şi pline de ură, mai ales venite de la oameni cu influenţă. Cuvintele contează. Faptele contează. Demisia, acum!", a transmis senatorul luni pe Twitter.

Săptămâna trecută, Goodloe Sutton, editorialist cu vechime al publicaţiei Democrat-Reporter, a scris un articol în care a îndemnat "Ku Klux Klan să revină pe val". "Se pare că ar fi nevoie de Klan să măture prin cartiere", a scris Sutton, potrivit Agerpres.

Articolul a devenit viral după ce a fost postat online de un reporter de la ziarul Universităţii Auburn din Alabama, pentru ca ulterior Sutton nu doar să-şi apere punctul de vedere, ci chiar să meargă mai departe.

„Dacă am putea face ca Ku Klux Klan să ajungă până sus şi să facă curăţenie în (Washington) D.C., ar fi mult mai bine pentru toţi", a declarat Sutton pentru Montgomery Advertiser. „Am scoate frânghiile, le-am agăţa de cea mai înaltă creangă şi i-am spânzura pe toţi", a adăugat el.

„Vorbim de comunişti-socialişti, nu de americanii adevăraţi. Ştiţi ce înseamnă socialismul şi comunismul?", a mai spus editorialistul.

Publicaţia la care lucrează, The Democrat-Reporter, apare la Linden, un orăşel la limita dintre statele Alabama şi Mississippi unde trăiesc, potrivit recensământului din 2010, doar vreo 2000 de oameni, aproximativ jumătate dintre ei fiind afro-americani.

Sutton a mai susţinut, în mod fals, că organizaţia Ku Klux Klan a ucis „doar câţiva" şi că „nu era violentă decât atunci când era nevoie", notează dpa, menţionând că, potrivit institutului Tuskegee, între 1881 şi 1968 susţinătorii ei au linşat 4743 de oameni, aproape trei sferturi dintre aceştia fiind afro-americani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri