Un român a fost ucis de polițiștii indonezieni. Poliția susține că a acționat conform legii

Data actualizării: Data publicării:
indonezia politie

Un român a fost ucis de polițiștii indonezieni, iar un doilea a fost arestat. Cei doi erau urmăriți pentru furt din bancomate și ar fi fost prinși în flagrant.

Incidentul s-a produs sâmbătă, 9 noiembrie.

Unul dintre suspecți s-ar fi opus arestării și a fost împușcat mortal în timpul luptei cu poliția, scrie presa indoneziană.

Poliția susține că a acționat conform legii.

"Infracţiunea comisă a implicat înşelătorie şi amplasarea de camere minuscule la bancomate pentru a înregistra PIN-ul clienţilor", a declarat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Argo Yuwono, la sediul instituţiei din Jakarta.

Cei doi români au fost identificaţi ca fiind Solomes şi Cristea. Ei au fost arestaţi sâmbătă, 9 noiembrie, la un bancomat pe strada Kemang Raya din Jakarta, în timp ce se pregăteau să sustragă bani dintr-un bancomat.

Poliţia a anchetat iniţial cazul de furt din bancomat după ce a primit 17 informări conform cărora clienţii unei bănci reclamau posibile furturi şi bani retraşi pentru articole pe care nu le cumpăraseră. Pierderile sunt estimate la 137 milioane de rupii.

"Solomes s-a opus arestării şi chiar a încercat să sustragă arma unuia dintre poliţişti. Am fost nevoiţi să-l neutralizăm", a spus Argo. Solomes a fost transportat la spitalul RS Fatmawati, dar a murit pe drum din cauza hemoragiei. Cristea riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare, mai scrie sursa citată.

Suspecții erau în Indonezia de o lună și jumătate. Sosiseră cu vize de vacanță. Poliția a mai spus că va colabora cu ambasada României în acest caz.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri