Urmările uraganului. Sute de oameni la coadă pentru mâncare în Miami

Data publicării:
Powerful Hurricane Irma Slams Into Florida

Criză majoră în urma uraganului Irma care a devastat statul american Florida. Magazinele au fost jefuite, restaurantele sunt în continuare închise şi mulţi oameni trec prin momente dramatice într-un peisaj ca de sfârşit de lume. Casele nu mai au acoperişuri, străzile sunt apă, şi peste tot se văd copaci smulşi din rădăcini de rafalele de vânt care au atins 200 de kilometri pe oră. În altă ordine de idei, la Miami, în faţa puţinelor restaurante care mai funcţionează s-au format cozi de sute de oameni înfometaţi.

„M-am săturat de unt de arahide şi sandvişuri cu gem, vrem ceva cald de aici şi apă”, afirmă o femeie.

Am supravieţuit uraganului Irma, i-am supravieţuit lui Andrew şi acum trebuie să stăm la coadă pentru mâncare”, adaugă un bărbat.

Hoţii au profitat de ordinele de evacuare. Au rămas în oraşele pustii şi au înfruntat vitregia naturii pentru a jefui depozite şi centre comerciale.

„Este lipsit de scrupule şi deplorabil să furi în timp ce ţara se confruntă cu una dintre cele mai puternice furtuni ale secolului”, afirmă Scott Israel, şerif.

Powerful Hurricane Irma Slams Into Florida
Powerful Hurricane Irma Slams Into Florida

FOTO: Gulliver/ Getty Images

În timp ce Statele Unite încă îndură efectele furtunii tropicale, insulele din Caraibe peste care a trecut Irma acum câteva zile fac bilanţul dezastrului.

Richard Branson, surprins de Irma pe insula sa din Caraibe, şi-a văzut proprietatea devastată de puternicul uragan.

Din complexul de lux, estimat la aproximativ 10 milioane de euro, mai sunt în picioare doar pereţii.

Pe partea franceză a insulei Saint Martin, armata a adus ajutoare sinistraţilor. O mie de turişti aflaţi aici au fost evacuaţi cu vapoare şi avioane militare ale Franţei, către Guadelupa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri