VIDEO. Barack Obama a sosit la Havana

Data publicării:
obama cuba GettyImages-20.3 .2016

Preşedintele american a fost întâmpinat la aeroportul internaţional din Havana de ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez Parrilla.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderul SUA a coborât din avion împreună cu soţia sa, Michelle, şi cele două fiice.

Cu un alt avion, ajuns cu circa jumătate de oră înainte, a venit o parte a numeroasei delegaţii americane formate din membri ai congresului şi de oameni de afaceri.

Imediat după aterizare, liderul de la Casa Albă a mers la Ambsada americană la Havana, redeschisă anul trecut tocmai ca urmare a dezgheţului diplomatic iniţiat de Barack Obama.

În cele două zile ale vizitei opficiale în Cuba, preşedintele american are un program încărcat. El va depune luni o coroană cu flori la memorialului poetului national Jose Marti, din Piata Revoluţiei, după care va avea loc ceremonia oficială de primire, la Palatul Revoluţiei. Acolo se va întâlni cu liderul cubanez Raul Castro.

O întâlnire cu fostul lider, Fidel Castro, nu este în program, dovadă clară a faptului că mai mult de cinci decenii de conflict nu pot fi uitate chiar aşa de uşor.

Cu câteva ore înainte sosirii preşedintelui Barack Obama, spiritele s-au încins la Havana. Mai multe soţii şi rude ale dizidenţilor politici aflaţi în închisori cubaneze au protestat faţă de abuzurile regimului comunist. Forţele de ordine au intervenit rapid.

Barack Obama se va întâlni şi cu dizidenţi politici. Marţi, liderul american se va adresa poporului cubanez, în direct la televiziunea publică. Ultimul preşedinte al SUA care a vizitat Cuba a fost Calvin Coolidge, care a călătorit cu o navă de luptă în 1928.  

Citiţi şi

Vizită istorică în Cuba. Barack Obama, primul președinte american care ajunge la Havana în aproape 90 de ani

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri