VIDEO. Insula cu 10.000 de locuitori și 2,3 milioane de turiști

Data actualizării: Data publicării:
scotia

Localnicii de pe o insulă a Scoţiei nu se mai bucură de turişti pentru că nu le mai fac faţă. Sunt mult prea mulţi, iar pe insulă nu sunt destule locuri de cazare, nici parcări şi nici drumuri. Aşa că sezonul estival a devenit un coşmar şi autorităţile îi avertizează pe turişti să nu mai vină dacă nu au rezervări făcute.

Insula Skye e vestită pentru frumuseea peisajelor sălbatice: lacuri, munţi, dealuri stâncoase, dar şi pentru satele pitoreşti de pescari şi castele medievale. Dacă adăugăm buticurile cu obiecte lucrate manual şi pub-urile, e lesne de înţeles de ce Insula Skye nu duce lipsă de turişti, mai ales vara.

Sunt tot mai mulţi turişti care vin aici în vacanţe, iar în perioadele în care sunt şi festivaluri, locul e neîncăpător. Spre nemulţumirea localnicilor, care se plâng de aglomeraţie, dar şi de comportamentul unora dintre cei care îi vizitează. Oamenii spun că multe spaţii verzi au fost transformate în parcări, iar pe străzi se formează cozi de maşini, pentru că insula nu are infrastructura necesară pentru afluxul de turişti.

Poliţia din insulă i-a avertizat pe turişti să-şi rezerve cazare pentru întreaga perioadă de şedere şi să nu lase gunoi în urma lor. În 2015, aproape două milioane şi jumătate de turişti au vizitat Insula Skye, care are o populaţie de 10.000 de locuitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri