VIDEO. Țara în care polițiștii jefuiesc manifestanți

Data publicării:
politie

Imagini greu de închipuit vin din Venezuela. Trei persoane care purtau uniforme ale Poliției au fost filmate când jefuiau două manifestante. Din înregistrare se observă cum agenţii le percheziţionează fără menajamente şi foarte atent pe cele două femei şi cum pun anumite obiecte, în propriile buzunare. N-ar fi prima dată când forţele de securitate sunt acuzate de exces de zel. Pe seama lor sunt puse şi violenţele izbucnite în timpul demonstraţiilor antiguvernamentale din ultimele două luni, soldate cu 65 de morţi. Guvernul de la Caracas ripostează acestor acuzaţii. Ambasadorul Venezuelei la Bucureşti spune că liderii opoziţiei sunt cei care incită la dezordine.

Victor R. Carazo, ambasadorul Venezuelei: Metodele folosite pentru reprimarea manifestaţiilor din Venezuela nu sunt cu nimic diferite de cele folosite în alte oraşe şi ţări. Facţiuni violente ale Opoziţei pretind că presupusele lor demonstraţii paşnice sunt reprimate de Guvern. Aceste manifestaţii au costat viaţa a 65 de oameni. Pentru ce toate astea? Pentru că Opoziţia încearcă să dea jos guvernul lui Nicolas Maduro.

Reacţia ambasadei Venezuelei face parte din stratega autorităţilor de la Caracas de a contracara ceea ce este descris drept o intoxicare promovată internaţional de Opoziţie, cu ajutor din străinătate. Totuşi imaginile protestelor violente au făcut înconjurul lumii şi au stârnit reacţii virulente din partea marilor puteri. Statele Unite au cerut organizarea de alegeri anticipate.

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU: Guvernul din Venezuela distruge drepturile omului şi democraţia. A pornit o campanie de violenţă şi intimidare împotriva protestatarilor neînarmaţi, împotriva mediului de afaceri, a societăţii civile şi a Opoziţiei alese democratic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri