Viitoare mireasă, ucisă de polițiștii chemați s-o apere

Data actualizării: Data publicării:
justine

O femeie din Australia care îşi căuta sufletul pereche în Statele Unite şi-a găsit sfârşitul într-un incident terbil. A fost împuşcată de poliţiştii pe care îi chemase în ajutor. Cazul a luat anvergura unui scandal internaţional în care profesionalismul agenţilor americani este pus încă o dată la îndoială.

Mama mea este moartă pentru că un ofiţer de poliţie a ucis-o dintr-un motiv pe care nu-l cunosc”, spune fiul femeii.

Australianca în vârstă de 40 de ani venise în Statele Unite împreună cu fiul ei şi urma să se mărite cu un american. Nu a mai ajuns însă la altar. Sâmbătă noaptea a sunat la poliţie să reclame un posibil incident pe strada ei. Când ofiţerii au ajuns, au împuşcat-o pe ea. Rana din abdmomen i-a fost fatală.

Moartea lui Justine este o pierdere pentru toţi cei care au cunoscut-o. A adus bucurie în viaţa atâtor oameni”, spune Don Damond, logodnicul femeii împuşcate.

Ofiţerul care a apăsat pe trăgaci era începător: intrase în rândurile poliţiei din Minneapolis acum doi ani. Nici camera lui video, nici cea a colegului de patrulă nu erau pornite în momentul intervenţiei, iar cea de pe bordul maşinii nu a filmat nimic. Aşa că ancheta avansează greu. Doborât de durere, tatăl femeii cere din Australia să i se facă dreptate fiicei sale.

Tot ce îmi doresc este ca justiţia să facă lumină în circumstanţele morţii ei”, spune John Ruszczyk, tatăl femeii împuşcate.

Australianca împuşcată de poliţie era veterinar de profesie, dar renunţase la carieră şi devenise instructor de yoga şi consilier motivaţional după moartea mamei sale.

Îngroziţi de moartea cumplită a femeii ce urma să devină mireasă, localnicii din Minneapolis vorbesc despre un abuz al poliţiei şi cer o investigaţie rapidă şi minuţioasă pentru pedepsirea vinovaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri