Mircea Geoană, despre vizele pentru America

Data publicării:
loteria vizelor sua

Alegerile din Statele Unite ar putea avea un cuvânt de spus şi în ceea ce priveşte ridicarea vizelor pentru ţara noastră. Mai exact, spune Mircea Geoană, fost ambasador al României în SUA, cheia este acordul de liber tranzit de persoane dintre Canada şi SUA.

Prin acest document am putea avea şansa ca, indirect, să avem liber la vize în Statele Unite. Însă doar în contextul în care Canada va liberaliza regimul de vize pentru România. 

Acolo e puțin mai complicat. Cred că va fi o discuție foarte interesantă între Canada și SUA. Cred că șansa României de a rezolva problema cu Congresul american care se așază acum...- pentru România, Polonia, Cipru și Slovacia...cred că am rămas vreo cinci țări din UE care nu avem vize cu America – e faptul că prin încheierea, în sfârșit, a acordului UE-Canada și având liber la vize pentru Canada, între SUA și Canada există un flux liber de tranzit de persoane. Cred că avem o șansă, indirect, ca intrând în Canada să intrăm și în America”, a explicat Mircea Geoană, fost ambasador al României la Washington.

Declaraţia a fost făcută de Mircea Geoană în cadrul emisiunii „În faţa ta”, difuzată duminică, de la ora 13:05, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri