Dan Dungaciu | Mesajul cu care Maia Sandu poate câștiga

Data actualizării: Data publicării:
Dan Dungaciu

Pentru a recupera cele aproximativ 10 procente care o separă de socialistul Igor Dodon, proeuropeana Maia Sandu va trebui să aducă la urne, pe 13 noiembrie, circa 60% dintre cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, cu un mesaj geopolitic, a spus, la Digi24, Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române.

Igor Dodon a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale de peste Prut, în condițiile unei prezențe la vot de sub 50%.

În turul întâi, Maia Sandu a avut un mesaj legat strict de corupție, de oligarhi, în special Vlad Pahotniuc. Niciun discurs geopolitic sau, dacă vreți, niciun discurs pe axa de polatizare Est-Vest. În turul al doilea, confruntată fiind cu Igor Dodon, esența mizei strategice a Rusiei în Republica Moldova, Maia Sandu va trebui să schimbe discursul. Va trebui să spună: Să fim uniți împotriva candidatului Rusiei!”, a explicat Dan Dungaciu.

Maia Sandu trebuie să aducă la vot undeva pe la 60% din electorat. Asta înseamnă un exercițiu de mobilizare foarte mare”, a adăugat acesta.

Duminică, 13 Noiembrie, Maia Sandu va câştiga alegerile prezidentiale cu 53 la sută şi Republica Moldova va rămâne Pro-Europa şi Pro-România, în condiţiile în care prezenţa la vot va depăşi 55 la sută. Bravo Maia, bravo cetăţeni ai Republicii Moldova!”, a apreciat fostul președinte Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri