Ce răspunde Meleșcanu, întrebat dacă Plahotniuc va primi azil în România

Data publicării:
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.
Foto: Inquam Photos/George Călin

„În România nu susţinem persoane, ci partide şi instituţii”. Acesta este răspunsul ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, când a fost întrebat dacă oligarhul de la Chişinău, Vladimir Plahotniuc, va primi azil în România.

Meleșcanu este la Luxembourg, la Consiliul de Afaceri Externe al Uniunii Europene. Acolo a fost întrebat de soarta lui Plahotniuc, în condiţiile în care acesta este dat în urmărire internaţională şi de Rusia şi de Republica Moldova. Informaţia a fost confirmată de vicepremierul rus, după declaraţii în acest sens făcute de omologul său moldovean, Andrei Năstase.

Pe numele liderului Partidului Democrat există un dosar penal deschis de anchetatorii ruşi, pentru că Plahotniuc ar fi sustras 560 de milioane de dolari din băncile din Rusia.

De partea sa, Plahotniuc a anunţat pe Facebook că va face o opoziţie puternică actualului guvern condus de Maia Sandu şi că are nevoie de timp pentru „a-şi securiza familia”.

Reporter: Ce credeţi că ar trebui să se întâmple cu domnul Plahotniuc?

Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: Nu ştiu ce se va întâmpla. De obicei, în România nu susţinem persoane, ci partide şi instituţii.

Reporter: Dar vă veţi ocupa de situaţia lui, dacă va veni în România? Îi veţi acorda azil în România?

Teodor Meleșcanu: Nu au fost discuţii în această privinţă, în niciun moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri