Răzeși contra lorzi. R. Moldova amenință să blocheze un acord cu Marea Britanie la OMC

Data publicării:
drapel republica moldova

Aderarea Marii Britanii la un acord din cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului ar putea fi blocată de Republica Moldova. Practic, accesul regatului în aşa-numitul Acord al Achiziţiilor Publice, care presupune proiecte de 1.700 de mii de miliarde de dolari, este pus în pericol de mica republică ce numără doar 3 milioane de cetăţeni.

 

Marea Britanie este acum parte din Acordul de Achiziţii Publice, dar odată cu ieşirea din blocul comunitar, are nevoie din nou de acordul tuturor celorlalţi membri pentru a-şi reînnoi această poziţie în calitate de stat care nu face parte din Uniunea Europeană. Şi aici intervine Republica Moldova sau...mai bine zis...răzbunarea Chişinăului.

Republica Moldova vrea să-şi exprime dreptul de veto pentru că nu a uitat că cetăţenii şi companiile moldoveneşti s-au lovit de proceduri complicate atunci când au încercat să obţină vize de călătorie în Regatul Unit. Bloomberg a scris cu ceva timp în urmă că anul trecut, Corinei Cojocaru, consilier economic al Moldovei la OMC, și echipei sale i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Marii Britanii. Oficialii intenționau să discute despre relațiile bilaterale în perioada post-Brexit.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri