VIDEO. Accidentul lui Dodon, momentul impactului

Data actualizării: Data publicării:
accident dodon

Preşedintele Republicii Moldova a fost implicat într-un grav accident de circulaţie, care s-a produs duminică după-amiază. Maşina în care se afla Igor Dodon şi un alt autovehicul din coloana oficială s-au ciocnit cu un camion care aparţine unei firme avicole, după care s-au răsturnat pe marginea drumului. Publika.md a dat publicității imaginile cu momentul impactului, așa cum au fost surprinse chiar de camera de bord a mașinii Serviciului de Protecție și Pază de Stat care se afla în spatele autoturismului cu care se deplasa președintele.

În imagini se vede cum la un moment dat, un camion care venea din sens invers virează brusc la stânga și lovește în lateral mașina lui Dodon, care se răstoarnă apoi în afara drumului. Ciudat este, spun specialiștii, că în cazul în care camionul ar fi vrut să intre într-o depășire și și-ar fi dat seama că nu mai are timp să o facă, șoferul ar fi tras de volan dreapta, și nu stânga. În plus, camionul părea să circule aproape în paralel, pe aceeași bandă, cu o dubiță. Ar putea fi vorba de o șicanare în trafic? Să fi fost un gest intenționat? Să fi intrat în panică? Poate a pățit ceva, la volan, șoferul camionului?

Liderul de la Chişinău a fost dus la spital. Starea sa este una bună, spun oficialii din Republica Moldova. Președintele a și fost externat, aflându-se acum sub supravegherea medicului personal.

Igor Dodon se afla în maşină împreună cu mama și cu fiul său. Nici aceștia nu par să fi avut probleme grave, în ciuda faptului că vehiculul în care se aflau s-a răsturnat.

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială se deplasa pe traseul Chişinău-Ungheni, în apropiere de oraşul Străşeni.

Potrivit poliţiei, mașina în care se afla Igor Dodon şi cealalalt autovehicul din coloană circulau regulamentar, iar impactul a fost provocat de camionul care a intrat pe contrasens. La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe şi pomieri. Din această cauză, zeci de maşini au fost blocate pe şoseaua care duce spre Călăraşi.

Citiți și: 

La Chișinău, deja au apărut teoriile conspirației. Socialiștii încep să sugereze că s-a încercat asasinarea lui Igor Dodon

Ce spun Cristian Diaconescu și Dan Dungaciu despre accidentul lui Igor Dodon

Președintele Igor Dodon, implicat într-un accident rutier grav, a scăpat nevătămat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri