VIDEO Manifestaţie de amploare. Zeci de mii de moldoveni protestează la Chişinău

Data actualizării: Data publicării:
protest

Manifestaţie de amploare la Chişinău. Zeci de mii de moldoveni protestează la această oră în centrul oraşului, înfuriaţi de invalidarea alegerilor pentru primărie, câştigate de proeuropeanul Andrei Năstase. Oamenii sunt hotărâţi să rămână în stradă până mâine, când va fi anunţată decizia Curţii Supreme de Justiţie.

Criza politică de la Chişinău a scos din nou în stradă zeci de mii de oameni. Demonstrantii l-au susţinut pe câştigătorul scrutinului, proeuropeanul Andrei Năstase, după ce mandatul său a fost anulat. De la tribuna instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, el a dat vina pe Vlad Plahotniuc, un controvesat milionar din Republica Moldova, pe care îl acuză că ar controla din umbră politica de peste Prut.

Andrei Năstase, lider Platforma Dreptate şi Adevăr: Un proxenet care şi-a bătut joc de această ţară a ajuns să o coordoneze, a ajuns să o controleze. Vă mulţumesc că sunteţi aici, că nu lăsaţi această ţară să moară!

Protestele de la Chişinău au fost declanşate de anularea alegerilor pentru postul de primar. Andrei Năstase e acuzat că a făcut campanie electorală în ziua votului, iar decizia anulării, luată de Judecătorie, a fost menţinută de Curtea de Apel.

Maia Sandu, preşedinta PAS: Guvernarea are o singură metodă de a lupta cu cetăţenii adunaţi la protest. Ei fac tot posibilul ca să discrediteze protestul. De aceea vă rugam încă o dată, să fim foarte atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Acum, ultima instituţie la care poate apela Andrei Năstase e Curtea Supremă de Justiţie. Instanţa va lua în discuţie luni cazul său.

Alegerile pentru primăria de Chişinăului au fost convocate după demisia lui Dorin Chirtoacă, anchetat pentru corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri