10.000 de poliţişti pe străzile Moscovei

Data actualizării: Data publicării:
craciun piata rosie moscova fb

Autorităţile ruse au sporit măsurile de securitate la Moscova, ca urmare a atacului terorist din Berlin. 10.000 poliţişti vor patrula pe străzile capitalei, până după Revelion.

Prezenţa forţelor de ordine s-a făcut simţită în capitala rusă mai ales în preajma târgurilor de iarnă şi a centrelor comerciale. Străzile din jurul Kremlinului au fost blocate, iar pe rutele de acces spre Piaţa Roşie au fost plasate bariere de beton. Localnicii şi turiştii veniţi în număr tot mai mare din toate colţurile Rusiei pentru festivităţile de Anul Nou spun ca prezenţa forţelor de ordine este bine-venită.

„Au apărut mulţi poliţişti. Consider că este normal ca securitatea să fie întărită, pe măsură ce vin tot mai mulţi oameni aici de sărbători. Este logic să crească măsurile de siguranţă”, spune un trecător.

„Cred că măsurile de securitate trebuie întărite. Dacă se face ca până acum, când poliţiştii nu sunt foarte vizibli, sunt mai discreţi, atunci este bine, atâta timp cât nu întrerup festivităţile”, adaugă altul.

Măsurile sporite de securitate vor fi menţinute până pe 9 ianuarie.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri