Explozie la Sankt Petersburg. Mărturia unei românce

Data publicării:
usa

O româncă din Sankt Petersburg, care locuiește în apropiere de stația de metrou Sennaia, a vorbit la Digi24 despre atmosfera din oraș, după explozia de la metrou. Cristina Militaru spune că nu li s-a comunicat că ar fi persoane care și-au pierdut viața și că li s-a spus să stea calmi și să-i lase în zona afectată doar pe cei care pot oferi ajutor specializat.

„Locuiesc nu departe de stația de metrou unde s-a întâmplat tragedia. Nu sunt vești că ar fi morți, e o aglomerație foarte mare în centru pentru că s-au închis foarte multe stații de metrou. Sunt ambulanțe, pompieri, agitație”, a spus românca din Sankt Petersburg.

„Toată lumea este agitată, măsurile de evacuare nu pot să spun că le-am văzut. Nu ne lasă să ne apropiem prea mult, dar toată lumea se grăbește să ofere primul ajutor celor care au nevoie”, a adăugat Cristina Militaru.

Ea mai spune că a fost surprinsă că un asemenea eveniment a avut loc la Sankt Petersburg, deoarece este „un oraș liniștit”.

„Noi aici ne credeam toți în siguranță, eram convinși că suntem feriți de astfel de evenimente”, a adăugat ea.

Cristina Militaru a adăugat că astăzi nu au fost luate măsuri speciale în oraș, chiar dacă președintele rus Vladimir Putin s-a aflat în apropiere de Sankt Petersburg.

Cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc la metroul din Sankt Petersburg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri