Mitinguri în toata Rusia împotriva lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
rusia

Zeci de mii de ruşi au încercat să clatine duminică tronul Ţarului de la Kremlin. În toată ţara au fost mitinguri în care oamenii i-au cerut lui Vladimir Putin să renunţe la Putere. I-a înfuriat teribil faptul că principalul oponent al preşedintelui nu a avut voie să candideze la alegerile prezidenţiale din primăvară. Mai mult, acesta a fost reţinut de poliţişti, pentru că s-a alăturat protestului de la Moscova.

Principalul oponent al lui Putin a fost reţinut brutal la Moscova. Poliţiştii l-au trânit la pământ pe Navalnîi şi l-au târât în dubă. În acest timp zeci de mii de oameni îi cereau lui Putin să plece de la Kremlin.

Citește și ”De ce nu îi oprește nimeni pe Dragnea și pe Tăriceanu”

Sute de oameni au fost arestaţi în timpul protestelor care au cuprins toate oraşele mari din Federaţia Rusă.

Puţinii jurnalişti liberi din Rusia sunt optimişti.

Aleksandr Nabatov, jurnalist: Cred că vremurile întunecate nu vor dura pentru totdeauna. Aceşti tineri vor să trăiască într-o ţară unde există libertate, democraţie şi o societate civică, unde oamenilor nu li se spune ce să urmărească, ce să asculte, ce să citească şi cu cine să voteze.

Comisia Electorală nu a înregistrat nicio candidatură pentru prezidenţiale în afară de cea a lui Putin. Cea a principalului oponent, Aleksei Navalnîi, a fost respinsă pe motiv că acesta are o condamnare la activ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri