Rusia|Noi informații despre atacatorul de la metrou

Data actualizării: Data publicării:
Russia Subway Explosion
People carry a subway blast victim into an ambulance after explosion at Tekhnologichesky Institut subway station in St.Petersburg, Russia, Monday, April 3, 2017. The subway in the Russian city of St. Petersburg is reporting that there are fatalities and several people have been injured in an explosion on a subway train. (Alexander Tarasenkov/Interpress via AP)

Anchetatorii ştiu identitatea atacatorului sinucigaş de la Sankt Petersburg, iar acum încearcă să afle circumstanţele în care a acţionat acesta. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani, originar din Kîrgîzstan, care a acționat pe cont propriu, spun autoritățile ruse. 

ACTUALIZARE 12.20. Autorităţile ruse au ridicat bilanţul oficial la 14 morţi şi 49 de răniţi după explozia produsă în urmă cu o zi.


Anchetatorii cred că autorul atacului a acționat de unul singur. A lăsat o bombă într-una dintre stațiile de metrou și apoi a urcat într-o garnitură și a detonat o altă bombă, pe care o avea asupra lui. Autoritățile ruse au descoperit bomba lăsată în stație la timp și au dezamorsat-o. 

Atacatorul ar fi Kîrgîsztan, iar de acolo a plecat în Rusia unde a și obținut cetățenia. Nu se știe deocamdată unde locuia și dacă avea legături cu rețele de islamiști. 

Inițial, după atentat, în presa rusă a circulat fotografia unui bărbat îmbrăcat în negru, cu barbă, care a fost identificat ca fiind atacatorul. Bărbatul respectiv, după ce s-a văzut în presă, s-a predat singur poliției și a spus că nu a avut nicio legătură cu atacul. Spusele lui au fost confirmate de poliție. 

11 oameni au murit şi 45 au fost răniţi în explozia de luni, din metroul din Sankt Petersburg. Este cel mai nou bilanţ anunţat de autorităţile ruse care investighează deflagraţia ca pe un act terorist, comis de un atentator sinucigaş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri