Cristian Pîrvulescu, despre impactul alegerilor din SUA asupra României

Data actualizării: Data publicării:
cristian pirvulescu digi

Care dintre cei doi candidaţi la Casa Albă ar fi mai bine să câştige alegerile, din perspectiva României? La această întrebare a răspuns, la Jurnalul de Seară, politologul Cristian Pîrvulescu.

Pentru România, pentru Europa și pentru lume, în general, și nu Rusia, în particular, alegerea lui Hillary Clinton ar fi ideală. Hillary Clinton nu ar fi un președinte perfect, ar fi cu siguranță un președinte contestat, dar ar fi un președinte previzibil și SUA ar rămâne în continuare un actor important în politica mondială”, spune Cristian Pîrvulescu.

„Donald Trump este absolut imprevizibil, dincolo de faptul că relațiile sale cu democrația par aproximative și improvizate. Valorile pe care le transmite, inclusiv în campania sa electorală, sunt într-adevăr bazate pe ură”, adaugă el.

„E adevărat că rațiunea ne arată că primele șanse le are Hillary Clinton, dar și sentimentul de refuz al elitelor politice e foarte puternic și ne putem aștepta ca anumite state să basculeze în tabăra Donald Trump. Este suspans în alegerile americane”, mai spune politologul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri