Cum vor influența cursul valutar alegerile din SUA

Data actualizării: Data publicării:
curs leu euro

Un euro este cotat la 4,5 lei la acest sfârșit de săptămână. Nu că că am fi aşteptat altceva. Acolo îi e locul. Eventuale mişcări ar trebui să aşteptăm abia pe miercuri încolo, spune Stelian Muscalu, realizatorul emisiunii „Business Club” de la Digi24.

Luni şi marţi vor fi zilele de aşteptare, pentru că pe 8 noiembrie sunt alegerile din Statele Unite. În funcţie de ce va ieşi, se va da o direcţie pieţelor.

Continuitatea, asociată cu Hillary Clinton, ar trebui să aducă un optimism şi apetit pentru risc, care vor juca în favoarea leului.

O eventuală victorie a lui Trump ar genera ieşiri de capitaluri şi refugiu către activele sigure. Iar pentru cursul nostru ar presupune o presiune de scădere a leului.

Însă şi aceste variante ar trebui, totuşi, adaptate la specificul pieţei româneşti. Optimismul va aduce cel mai probabil mişcări foarte mici în jos, posibil chiar să nu aibă efect, din cauza anchilozării de la noi, pe când o victorie a lui Trump s-ar putea să stârnească valuri mari şi atunci efectul să fie amplificat şi la noi. Trebuie însă să aşteptăm să vedem cine va ieşi.

Urmăriți în noaptea de 8 spre 9 noiembrie alegerile din America în direct la Digi24!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri