FBI renunţă la ancheta împotriva lui Hillary Clinton

Data actualizării: Data publicării:
james comey fbi captura

Directorul FBI James B. Comey a informat Congresul, duminică după-amiaza, că în urma examinării tuturor noilor e-mailuri ale lui Hillary Clinton, Biroul îşi menţine constatările anterioare şi nu recomandă declanşarea unei urmăriri penale, relatează The Washington Post.

james comey fbi captura

James Comey (foto) scrie că anchetatorii au lucrat „zi şi noapte” să examineze e-mailurile, trimise sau primite de candidatul democrat, găsite pe un dispozitiv folosit de fostul congresman Anthony Weiner. „Noi nu ne-am schimbat concluziile pe care le-am prezentat în iulie”, precizează şeful FBI.

Anthony Weiner este soţul asistentei personale a lui Hillary Clinton, Huma Abedin. Ancheta FBI a fost deschisă săptămâna trecută, după ce pe un dispozitiv de stocare al acestuia – investigat într-o cu totul altă cauză – au fost găsite mesaje electronice care ar fi avut legătură cu Hillary Clinton, în perioada în care aceasta era secretar de Stat al SUA.

Informaţiile despre această noua întorsătură pe care o ia campania electorală, cu două zile înaintea votului, vin de la Alexandra Albu, trimisul special Digi24 în SUA.

Jennifer Palmieri, director de campanie pentru Hillary Clinton: „Am văzut scrisoarea directorului Comey, trimisă Congresului. Suntem bucuroşi să constatăm că a confirmat concluziile la care ajunsese în luna iulie. Suntem bucuroşi că acest dosar s-a încheiat.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri