Hillary Clinton pierde teren în fața lui Donald Trump

Data publicării:
colaj hillary clinton donald trump

Cursa prezidenţială din Statele Unite este tot mai strânsă. Hillary Clinton pierde teren în faţa lui Donald Trump, cu doar cinci zile înainte de vot. Sunt multe sondaje în presa americană, procentele diferă de la unul la altul, dar toate indică o certitudine: bătălia pentru Casa Albă încă nu s-a încheiat. Din Denver, Colorado, trimisul special Alexandra Albu a explicat ultimele sondaje.

„Cel puţin două sondaje prezentate în presa americană arată că Donald Trump şi Hilary Clinton sunt umăr la umăr. Potrivit ABC, 46% dintre americani vor vota cu Clinton şi alţi 46% vor vota cu Trump. Datele prezentate de institutul de statistică Rasmussen arată un pic diferit: 44% pentru Clinton şi 44% pentru Trump. Sondajul cel mai interesant este cel al LA Times unde candidatul republicanilor are un avantaj de 6%”, a relatat trimisul special al Digi24, Alexandra Albu.

O analiză realizată de NYT arată că știrile negative despre cei doi candidați au influențat, de fiecare dată, scorul lor în sondaje, dar nu decisiv.

În cazul lui Hillary Clinton, de exemplu, știrile despre ea au urcat-o sau au coborât-o în sondaje cu 2%-8%. Când știrile i-au fost favorabile, democrata s-a apropiat de 45%, iar Donald Trump a scăzut sub 40%.

În prezent, Hillary Clinton a scăzut în sondaje pe fondul fondul redeschiderii anchetei privind corespondența sa electronică de pe când era secretar de stat. 

Când Donald Trump a avut parte de știri pozitive și rivala sa de știri negative, republicanul a ajuns la aproximativ 40%, iar Hillary Clinton a scăzut sub 45%.

„Oricât de strânse ar fi alegerile, preferințele de vot cu o săptămână înaintea scrutinului nu reflectă în mod necesar rezultatul final. Mitt Romney conducea cu un punct în fața lui Obama în rezultatele unor anchete similare din 2012, de exemplu”, a avertizat Langer Research Associates, compania care a realizat un sondaj în care Donald Trump avea 46%, iar Hillary Clinton – 45%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri