Ultima zi de campanie electorală în SUA

Data actualizării: Data publicării:
Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
HEMPSTEAD, NY - SEPTEMBER 26: Democratic presidential nominee Hillary Clinton shakes hands with Republican presidential nominee Donald Trump during the Presidential Debate at Hofstra University on September 26, 2016 in Hempstead, New York. The first of four debates for the 2016 Election, three Presidential and one Vice Presidential, is moderated by NBC's Lester Holt. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

În încercarea de a aduna voturi pe ultima sută de metri, principalii candidaţi la funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi susţinătorii lor au străbătut neobosiţi ţara. Donald Trump a spus din nou că alegerile ar putea fi fraudate şi le-a cerut simpatizanţilor să fie vigilenţi. De partea cealaltă, Hillary Clinton l-a acuzat că are „o viziune întunecată pentru America".

Tur de forţă pentru Donald Trump, în penultima zi de campanie pentru Casa Albă. El a avut mitinguri în nu mai puţin de cinci state americane. În Michigan, unde a fost susţinut de cântăreţul Ted Nugent, candidatul republican şi-a îndemnat simpatizanţii să fie vigilenţi în ziua votului.

Fiţi atenţi când votaţi, fiţi atenţi la tot, uitaţi-vă în jur! Fiindcă vom câştiga şi nu vrem să ni se fure victoria. Nu vrem să ni se fure victoria”, a spus Donald Trump.

Contracandidata lui, Hillary Clinton, a mers la două mitinguri, în timp ce la un al treilea, ea a fost reprezentată de preşedintele Barack Obama. Ambii l-au criticat pe magnatul republican.

„Viziunea lui asupra Americii este întunecată şi de natură să dezbine. Nu e America pe care o văd când călătoresc în ţară. Vreau să avem o viziune plină de speranţă, optimistă şi unită despre ce putem face împreună, ca să ne asigurăm că avem în faţă cei mai buni ani ai Americii”, a spus Hillary Clinton.

„Se pare că echipa lui i-a luat contul de Twitter. În ultimele două zile, au avut atât de puţină încredere în autocontrolul lui, încât i-au luat contul de Twitter. Dacă nu ştii ce să faci un cont de Twitter, nu ştii ce să faci cu un cod nuclear”, a adăugat Barack Obama.

Luni, în ultima zi de campanie, Hillary Clinton va ajunge şi ea în Michigan, iar apoi în Carolina de Nord. Ultimul eveniment electoral e programat la Philadelphia, în Pennsylvania. Acolo i se vor alătura Bill Clinton şi fiica lor, dar şi Barack şi Michelle Obama.

Tot azi, Donald Trump are programate cinci mitinguri şi îşi va încheia campania în New Hampshire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri