Barack Obama, ultimele mesaje către naţiune

Data publicării:
President Obama Departs After Meeting European Leaders
BERLIN, GERMANY - NOVEMBER 18: U.S. President Barack Obama waves before is goes to board Air Force One as he departs following talks with European leaders on November 18, 2016 in Berlin, Germany. Obama is on his last trip to Europe as U.S. President. (Photo by Carsten Koall/Getty Images)

Şase zile mai are de petrecut Barack Obama în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Se desparte însă cu greu de americani, iar sâmbătă, în ultimul discurs către naţiune, le-a transmis un nou mesaj de mulţumire. Nu a uitat să îi încurajeze să privească cu speranţă spre viitor, iar dacă sunt lucruri care nu le convin sau politicieni care nu le sunt pe plac, să se implice pentru că, spune viitorul fost lider de la Casa Albă, democraţia nu trebuie luată de-a gata.

M-aţi făcut un preşedinte mai bun. Şi m-aţi făcut un om mai bun. Pe parcursul celor opt ani, am văzut bunătatea, capacitatea de rezistenţă şi speranţa la poporul american. Am văzut vecini care au avut grijă unul de altul în perioada în care ne-am salvat economia din cea mai grea criză financiară din zilele noastre. Am îmbrăţişat oameni care au supravieţuit cancerului pentru că au beneficiat de securitatea asistenţei medicale la preţuri accesibile. Am văzut comunităţi, precum aceea din Joplin (Missouri, n.r.), reconstruite după un dezastru şi oraşe ca Boston care au arătat lumii întregi că niciun terorist nu va distruge spiritul american. Aceste lucruri sunt posibile dacă suntem uniţi. Dar nu putem să luăm democraţia de-a gata. Dacă te-ai săturat să te cerţi cu străinii pe Internet, încearcă să vorbeşti cu unul în viaţa reală. Dacă un lucru trebuie reparat, implică-te. Dacă eşti dezamăgit de oficialii aleşi, ia un clipboard, strânge nişte semnături şi candidează chiar tu. Succesul nostru depinde de implicarea noastră”, a spus Barack Obama. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri