Ce date conținea biletul misterios găsit în camera atacatorului din Las Vegas

Data actualizării: Data publicării:
vegas

A ucis cu sânge rece 58 de oameni şi a rănit alţi aproape 500, însă îşi dorea să facă mult mai multe victime.

E vorba despre atacatorul din Las Vegas, în a carui cameră de hotel anchetatorii au găsit un bilet, scris de mână, pe care erau calculaţi în detaliu toţi paşii atacului: de la locul unde şi-a aşezat armele, până la impactul pe care îl obţine dacă trage dintr-un unghi sau altul.

Când polițiștii au intrat în camera situată la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, de unde Stephen Paddock a tras asupra participanților la un festival muzical, atacatorul se sinucisese deja. În încăpere, anchetatorii au găsit numeroase arme de foc, cartușele muniției cu care bărbatul a tras, dar și un bilet pe noptieră, care a fost trimis spre a fi analizat.

Biletul nu era unul de adio, ci conținea mai multe numere, aparent fără o semnificație aparte. Biletul a fost trimis unor experți, care au descoperit că era vorba despre calculele făcute de Paddock pentru a crește numărul victimelor.

Biletul nu oferă, însă, niciun indiciu privind motivaţia atacatorului. A trecut o săptămână de la cel mai grav atac armat din istoria recentă a SUA, însă anchetatorii nu sunt mai aproape de un răspuns.

CRONOLOGIA ATACULUI DIN LAS VEGAS

Stephen Paddock a deschis focul duminică, timp de zece minute, asupra spectatorilor unui concert de muzică country, la Las Vegas, omorând 58 de persoane şi rănind peste 500 de la etajul al 32-lea al hotelului Mandalay Bay, scrie AFP care a prezintă cronologia celui mai sângeros atac din istoria Statelor Unite - furnizată de poliţia locală.

- 22.05 (luni, 8.05, ora României): Stephen Paddock deschide focul asupra concertului.

- 22.12: doi poliţişti sosesc la etajul al 31-lea al Mandalay Bay şi spun că tirurile provin de la etajul de deasupra.

- 22.15: ultimele focuri de armă.

- 22.17: cei doi poliţişti ajung la etajul al 32-lea al hotelului.

- 22.18: un agent de securitate le spune poliţiştilor că este rănit de gloanţe şi le dă forţelor de ordine indicaţii despre locallizarea camerei atacatorului. Peste 200 de gloanţe au fost trase din camera sa către hol.

- 22.26-22,30: opt agenţi de poliţie ajung la etajul al 32-lea al hotelului şi se îndreaptă către cameră, pentru a vedea dacă sunt şi alţi atacatori sau răniţi.

- 23.20: agenţii de poliţie folosesc explozivi pentru a forţa camera lui Paddock, un apartament. Ei îl găsesc pe jos,. Uşa camerei este închisă.

- 23.27: poliţia forţează a doua uşă şi constată că nu mai este nimeni altcineva în apartament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri