Ce face Donald Trump de ziua lui

Data actualizării: Data publicării:
Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University
Foto: Gulliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump împlineşte astăzi 71 de ani. Nu îşi va petrece ziua de naştere la Casa Albă. Şi nici nu pare să aibă multe motive ca să petreacă. La doar cinci luni de la preluarea mandatului, Donald Trump este în centrul mai multor scandaluri.

Problemele pentru cel de al 45-lea preşedinte ales al SUA au început înainte de instalarea la Casa Albă, pe 20 ianuarie. Imediat după alegeri, presa a publicat informaţii despre întâlniri ale membrilor echipei Trump cu oficiali ruşi. Consilierul pe probleme de securitate Michael Flynn a demisionat, după ce a fost obligat să recunoască faptul că a discutat cu ambasadorul Rusiei. Donald Trump este acum acuzat că ar fi încercat să obstrucţioneze ancheta deschisă de FBI pe această temă.

Reporter: El (James Comey - n.r.) a spus sub jurământ că i-aţi transmis să îl lase în pace pe Flynn... Aţi spus că speraţi ca investigaţia în cazul Flynn...

Donald Trump: Nu am spus asta.

Reporter: Aşadar, a minţit?

Donald Trump: Ei bine, nu am spus asta.

Reporter: Aţi fi dispus să depuneţi mărturie sub jurământ, pentru a vă spune versiunea?

Donald Trump: Sută la sută. Abia îl cunosc pe omul ăsta, nu aş fi putut să-i cer loialitate, cine ar face una ca asta?

James Comey, fost director al FBI: M-a derutat să aflu de la televizor că preşedintele m-a concediat, de fapt, din cauza anchetei privind Rusia.

Pe lângă scandalul privind implicarea Rusiei în alegeri, Donald Trump mai este acuzat şi de conflict de interese. Doi procurori federali l-au dat în judecată pe preşedintele SUA pentru că ar fi primit cadouri scumpe în timpul mandatului. Iar Eric Trump, al doilea fiu al preşedintelui, este acuzat de un alt procuror federal că a deturnat fonduri.

Brian Frosh, procuror Maryland: Aşa cum ştim din mesajele sale pe Twitter, nu are pic de respect pentru statul de drept şi nu are respect pentru dreptul tribunalelor de a aplica legea.

Pe fondul acestor scandaluri şi al audierilor la care sunt supuşi membri ai administraţiei sale, Donald Trump a decis să plece de ziua sa din Washington. Face o vizită în Wisconsin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri