Contradicție în politica americană cu privire la Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
President Donald Trump Meets With Members Of His Cabinet
WASHINGTON, DC - MARCH 13: President Donald Trump (L) speaks beside Secretary of Defense James Mattis (R) during a meeting with members of his cabinet in the Cabinet Room of the White House on March 13, 2017 in Washington, DC. This was the first official meeting of Trump's cabinet. (Photo by Michael Reynolds-Pool/Getty Images)

Donald Trump este contrazis de membrii propriei echipe. Preşedintele SUA a scris pe Twitter că nu există o soluţie diplomatică în faţa ameninţărilor lansate de Coreea de Nord. La scurt timp după aceea, secretarul Apărării, James Mattis, a afirmat că diplomaţia este singura soluţie.

Într-o nouă postare pe Twitter, Donald Trump a respins ideea unor negocieri cu regimul nord-coreean. Statele Unite sunt victime ale unui şantaj, spune acesta.

„Statele Unite stau de vorbă cu Coreea de Nord şi sunt extorcate de bani de 25 de ani. Discuţiile nu sunt soluţia!”, a scris președintele american.

Membrii administraţiei par să nu fie de acord cu preşedintele şi susţin, în continuare, calea diplomatică în rezolvarea acestei crize. Secretarul Apărării, James Mattis, a reafirmat că întotdeauna este loc pentru diplomaţie. El a discutat, la Pentagon, cu omologul său sud-coreean modalităţile de a contracara noile ameninţări lansate de Phenian.

„Nu, nu rămânem niciodată fără soluţii diplomatice. Continuăm să lucrăm împreună, iar ministrul (n.r. sud-coreean) și cu mine împărţim aceeași responsabilitate de a asigura protecția națiunilor noastre, a populațiilor noastre și a intereselor noastre”, a declarat James Mattis, secretarul Apărării.

Reprezentanţii americani la ONU anunţă şi că Washingtonul lucrează la întărirea apărării în faţa ameninţării nord-coreene.

Strângând plasa sanţiunilor în jurul Coreei de Nord, atât prin măsuri ale ONU cât şi prin măsuri individuale, urmărim să creştem semnificativ costul programelor de înarmare nord-coreene”, a spus Robert Wood, ambasador SUA pentru dezarmare.

După lansarea rachetei care a trecut peste Japonia, regimul de la Phenian a ameninţat că acesta este doar "preludiul" unui atac asupra insulei Guam, care găzduieşte mai multe baze militare americane.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri