Convenţie cu scandal pentru democraţii americani. Hillary Clinton, contestată de susținătorii lui Sanders  

Data publicării:
GettyImages-580963736

Foto: Gulliver/ Getty Images

Mai mulţi votanţi ai senatorului de Vermont care protestau în faţa clădirii unde avea loc întrunirea au fost arestaţi. Oamnii susţin că liderii Partidului Democrat au preferat-o pe Hillary Clinton şi că Bernie Sanders este singurul care-l poate învinge pe Donald Trump. Zeci de susţinători ai lui Bernie Sanders s-au adunat în faţa sălii unde are loc Convenţia Partidului Democrat. Ei nu sunt de acord cu nominalizarea lui Hillary Clinton.

„Sondaj după sondaj, Bernie îl bate pe Trump. Nu trebuie să spunem că avem de ales doar între Hillary şi Trump. Nu voi accepta să votez pentru ea. O consider necinstită şi coruptă”, a declarat un susșțnător al lui Bernie Sanders.

GettyImages-583532430
GettyImages-583532430

De asemenea, și în sala susţinătorii lui Bernie Sanders şi-au exprimat nemulţumirea prin huiduieli de fiecare dată când era pronunțat numele lui Hillary Clinton. 

Disputa dintre democrați, avantaj pentru Donald Trump

Cearta internă a democraţilor are un singur câştigător: republicanul Donald Trump care, într-un sondaj CNN, este cu trei procente în faţa lui Hillary Clinton la intenţii de vot. Un alt sondaj arată că miliardarul o întrece şi la cota de încredere.

Într-un efort de a face pace în partid, Bernie Sanders le cere susţinătorilor săi să o voteze pe fosta Primă Doamnă.

Hillary Clinton va fi un preşedinte extraordinar şi sunt mândru că o susţin”, a spus Bernie Sanders. 

Drumul către „casa construită de sclavi"

Un moment foarte important al Convenției a fost discursul emoţionant susținut de prima doamnă a Americii. Michelle Obama o susţine pe cea pe care a numit-o o prietenă - Hillary Clinton.

Discursul primei doamne a fost scris de Sarah Hurwitz, unul dintre puţinii membri ai Administraţiei prezidenţiale care a fost alături de familia Obama chiar de la instalarea la Casa Albă, în 2009. Sarah Hurwitz a scris discursuri pentru Barack şi Michelle Obama timp de opt ani, iar exclusiv pentru Michelle Obama de şapte ani.

Potrivit presei americane, Sarah Hurwitz şi Michelle Obama sunt atât de apropiate încât fiecare cuvânt rostit de prima doamnă la ceremoniile oficiale este scris de Sarah.

„Sunt aici deoarece în această campanie am încredere că o singură persoană îşi poate asuma această responsabilitate. Cred că o singură persoană este cea mai potrivită pentru a deveni preşedintele Statelor Unite. Este prietena noastră, Hillary Clinton!

Vreau pe cineva cu puterea dovedită de a proteja, pe cineva care ştie această funcţie şi o ia în serios. Cineva care înţelege că problemele cu care se confruntă un preşedinte nu sunt de domeniul alb sau negru şi nici nu pot fi reduse la 140 de caractere. Pentru că atunci când ai codurile nucleare la vârfurile degetelor şi armata sub comanda ta, nu poţi lua decizii pripite. Nu poţi avea sensibilităţi sau tendinţa de a te enerva. Trebuie să fii echilibrat şi cumpătat şi bine-informat.

Vreau un preşedinte care îi va învăţa pe copiii noştri că oricine din această ţară contează. Un preşedinte care crede cu adevărat în viziunea pe care părinţii noştri fondatori au promovat-o în toţi anii care au trecut. Aceea că am fost creaţi egali cu toţii, fiecare fiind o parte a iubitei poveşti americane. Iar când criza loveşte, nu ne întoarcem unii împotriva altora - nu, noi ne ascultăm unii pe alţii. Ne bazăm unii pe alţii. Pentru că întotdeauna suntem mai puternici împreună. Şi sunt aici în această seară pentru că ştiu că acesta este genul de preşedinte care va fi Hillary Clinton. Şi de aceea, în aceste alegeri, sunt cu ea.

Mă trezesc în fiecare dimineaţă într-o casă care a fost construită de sclavi şi mă uit la fetele noastre - două tinere de culoare, frumoase şi inteligente - cum se joacă pe pajiştea Casei Albe cu câinii lor. Şi datorită lui Hillary Clinton, fiicele mele - şi toţi fiii şi fiicele noastre - iau de bun faptul că o femeie poate fi preşedintele Statelor Unite.

Aşa că nu lăsaţi pe nimeni să vă spună vreodată că această ţară nu este măreaţă, că, într-un fel, trebuie să o facem măreaţă din nou. Pentru că, în acest moment, este cea mai măreaţă ţară de pe Pământ”, a spus Michelle Obama. 

Discursul Primei Doamne a ajuns viral pe internet și a fost intens analizat de presa americană. De asemenea, președintele Barack Obama a lăudat-o, pe Twitter, pe soția lui pentru alocuțiunea de la Convenția Democraților. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiți și:
DOSAR INTERNAȚIONAL | Donald Trump, o curiozitate americană
Mai poate fi oprit Donald Trump? Ce spun analiștii și presa americană
Donald Trump și-a ales vicepreședintele. Cine este Mike Pence
INTERVIU. Fost consilier al lui George W. Bush: Alegerea lui Hillary Clinton ar fi un câștig pentru NATO

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri