De ce are programul Work&Travel atât de mult succes în România

Data publicării:
Work_and_Travel

Peste 6.000 de tineri din România pleacă în fiecare vară peste ocean prin programele Work&Travel, iar faptul că sunt muncitori și serioși i-a transformat în favoriții angajatorilor din America. În plus, românii știu foarte bine limba engleză, iar asta plasează țara pe al doilea loc în lume, după Jamaica, în ceea ce privește numărul celor admiși în acest program.

Anual, mii de studenţi români trăiesc visul american prin intermediul programului Work and Travel. România este pe locul doi în lume la numărul de studenţi care muncesc în America. Printre tinerii doritori de experienţe noi este şi Iulia. Vara trecută a îmbinat utilul cu plăcutul.

Am fost o gașcă de patru prieteni. În general munca în programul Work&Travel este una ceva mai necalificată, ceea ce înseamnă că nu este un stres psihic prea mare”, a spus tânăra.

Pentru această vară, reprezentanţii Ambasadei SUA se așteaptă să primească peste 8.000 de cereri. Sunt şanse ca peste 95% să fie acceptate.

Caitlin Hartford, ofiţer la reprezentanţa diplomatică face un tur de forţă în toată ţara să recruteze studenţi. Secretul succesului este că tinerii noştri sunt foarte buni vorbitori de limba engleză şi extrem de muncitori.

„Angajatorilor din SUA le place să lucreze cu studenţi români, pentru că știu că există o şansă mult mai mare ca aceștia să își primească vizele, să muncească din greu, să urmeze regulile”, a explicat consulul Ambasadei SUA în România, Caitlin Hartford.

Salariul mediu pe oră este de 10 dolari. Iar de cele mai multe ori, studenţii au chiar două job-uri.

Păi și muncești, dar vezi și locuri noi și îți faci și mulți prieteni”, a spus un tânăr. 

„Te disciplinează, înveți să lucrezi în echipă, înveți să respecți un orar, înțelegi ce înseamnă să lucrezi cu mulți oameni, cu clienți”, a adăugat un alt student. 

În 16 ani, de când Work and Travel a fost implementat la noi, peste 50.000 de studenți au muncit în Statele Unite, în fiecare vară. Tinerii care vor să aplice trebuie să fie studenți la cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară acreditată, să aibă între 18 și 29 de ani și să cunoască limba engleză. Urmează mai multe etape, printre care și un interviu cu potențialul angajator și interviul pentru obținerea vizei la Ambasada SUA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri