Donald Trump atacă serviciile de informaţii

Data publicării:
Donald Trump Holds Campaign Rally In Dallas
DALLAS, TX - SEPTEMBER 14: Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally at the American Airlines Center on September 14, 2015 in Dallas, Texas. More than 20,000 tickets have been distributed for the event. (Photo by Tom Pennington/Getty Images)

Relaţia dintre preşedintele ales şi serviciile de informaţii ale Statelor Unite este din nou pe un teren minat. Donald Trump susţine că şedinţa în care urma să fie informat cu privire la atacurile cibernetice ale ruşilor a fost amânată nejustificat. De cealaltă parte, responsabilii agenţiilor spun că întâlnirea a fost de la bun început stabilită pentru ziua de vineri şi echipa republicanului a transmis informaţia greşit.

Întâlnirea cu serviciile pe tema aşa-numitelor atacuri cibernetice ale ruşilor a fost amânată până vineri, poate au nevoie de mai mult timp să construiască dosarul. Foarte ciudat!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mesajul lui Donald Trump a inflamat opinia publică. Cu alte cuvinte, spun analiştii, preşedintele ales sugerează că serviciile de informaţii n-au nicio dovadă solidă împotrivă Rusiei şi abia acum îşi construiesc cazul. Fără să-i pronunţe numele, şeful CIA l-a criticat pe Donald Trump că face astfel de speculaţii fără să fi citit raportul agenţiei.

„Le-aş sugera celor care nu au citit raportul şi nu au fost informaţi despre el să aştepte să vadă cu ce dovezi vin serviciile de informaţii înainte să-şi dea cu părerea”, a spus directorul CIA, John Brennan.

Presa americană scrie că raportul CIA stabileşte că Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice care au perturbat campania electorală din Statele Unite. Aceste implicări în procesul de alegere a preşedintelui american ar fi avut loc cu binecuvântare de la cel mai înalt nivel de la Moscova. În final, operaţiunile subversive ale ruşilor l-ar fi ajutat pe Donald Trump să câştige mandatul la Casa Albă.

Wikileaks, care a publicat informaţiile obţinute din piratieria online, respinge concluziile CIA.

„Sursa noastră nu este guvernul rus şi nici nu este un actor statal”, a spus fondatorul Wikileaks, Julian Assange.

Tot Donald Trump ar putea fi cel care va face lumină în acest scandal. A anunţat că va susţine o conferinţă de presă miercurea viitoare la New York. Ultimul astfel de eveniment a avut loc pe 27 iulie. De atunci, aproape toată comunicarea cu presa şi alegătorii s-a făcut prin mesaje pe reţelele sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri