Echipa Trump: Rude, extremişti şi politicieni controversaţi

Data publicării:
Mitch McConnell Meets With Trump And Pence On Capitol Hill
Foto: Gulliver/GettyImages

La o săptămână de la victoria în alegeri, Donald Trump încearcă să-şi alcătuiască echipa alături de care va conduce America. Au apărut, însă, primele probleme, fiindcă unele dintre numele alese sunt controversate. Vorbim, printre alţii, de un naţionalist extremist, de un republican cunoscut pentru infidelităţile sale şi de o campioană a gafelor. În plus, o altă mutare care agită spiritele este postul de consilier pe care Trump îl pregăteşte pentru ginerele său, care nu are nici un fel de experienţă politică.

Cea mai mare controversă legată de echipa de campanie a lui Donald Trump este Steve Bannon, preşedintele executiv al unui trust de presă. Proaspăt numit consilier principal al preşedintelui ales, el e cunoscut pentru viziunea de extremă dreapta. Este adeptul mişcării de supremaţie a albilor, iar potrivit jurnaliştilor, are vederi homofobe şi antisemite.

Steve Bannon, consilierul principal al lui Donald Trump: „Nu credem că există un partid conservator adevărat în această ţară şi cu siguranţă Partidul Republican nu se încadrează în această categorie.”

Richard Cohen, analist politic: „Bannon a creat pe Internet un mediu propice pentru mişcarea de supremaţie a albilor, iar pericolul este ca acum acest mediu să se regăsească şi la Casa Albă.”

Un alt nume controversat care apare pe lista lui Donald Trump este Newt Gingrich, o soluţie pentru postul de secretar de Stat. Fost lider al Camerei Reprezentanţilor, el a declarat în trecut că femeile nu sunt capabile să lupte în război. În plus, e cunoscut pentru viaţa sa personală agitată, marcată de infidelităţile sale. A susţinut şi că mulţi oameni au murit în uraganul Katrina din 2005 fiindcă erau needucaţi.

Newt Gingrich, fost lider al Camerei Reprezentanţilor: „Eşti fascinată de sex şi nu-ţi pasă de politicile publice! Vreau să te aud spunând, te provoc să spui: Bill Clinton e un prădător sexual!”

Din echipa lui Donald Trump ar putea face parte şi Sarah Palin, în cărţi pentru postul de secretar al Afacerilor Interne. Fost guvernator de Alaska, Palin s-a remarcat mai mult prin gafele comise decât prin proiectele politice. A declarat că Africa e o ţară, a confundat Coreea de Nord cu cea de Sud şi a declarat că nu se uită la ştiri fiindcă o întristează.

Sarah Palin, fost guvernator de Alaska: „Sunteţi pregătiţi pentru un adevărat comandant suprem? Pregătiţi-vă pentru comandantul nostru suprem, care-i va lăsa pe soldaţi să-şi facă treaba şi să-i caftească pe cei din ISIS!”

Controversată este şi încercarea lui Donald Trump de a-l propulsa pe ginerele său la Casa Albă. Fără nici un fel de experienţă politică, tânărul om de afaceri Jared Kushner, soţul Ivankăi, a fost unul dintre ajutoarele sale de bază în campania electorală. Acum, el va acţiona în culise, dar surse din Partidul Republican spun că va avea o influenţă foarte mare asupra preşedintelui ales.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri