Familii despărțite de zidul lui Trump

Data publicării:
zid

Apar tot mai multe drame pe măsură ce se ridică zidul cerut de Trump între Statele Unite şi Mexic. Mame îmbrăţişate printre zăbrele, muncitori sărmani cu acte în regulă epuizaţi de birocraţie şi americani care nu înţeleg rostul barierei artificiale. Acestea sunt personajele care trăiesc în două oraşe, unul în California americană, altul, în cea mexicană.

Mexicanii care lucrează legal în Statele Unite sunt furioşi. Măsurile draconice de securitate de la frontieră şi birocraţia îi face să piardă în fiecare zi mult timp. Plătiţi cu 11 dolari pe oră, se plâng de faptul că pentru a intra şi ieşi din America pierd aproape o zi de muncă.

Francisco Saavedrea, muncitor mexican: Suntem obosiţi. Cei ca noi care locuiesc în Mexic trebuie să se trezească noaptea şi să aştepte trei ore pentru a trece frontiera.

Americanii din oraşul de lângă frontieră le plâng de milă mexicanilor. Nu văd rostul zidului.

Joan Ramirez, rezidentă în SUA: Nu mă deranjează dacă ei sar gardul. Asta pentru că oamenii care vin aici nu ne fură locurile noastre de muncă.

Şi mai dramatică este situaţia familiilor despărţite de gardul înalt de fier, care nu se pot îmbrăţişa sau atinge decât prin ochiurile mici ale plasei de sârmă. Miriam este căsătorită cu un american. Locuieşte în Statele Unite, dar mama ei a rămas în Mexic.

Preşedintele american Donald Trump a promis că va ridica un zid între Mexic şi Statele Unite pentru a opri migraţia ilegală. Mastodontul ar urma să fie lung de trei mii de kilometri şi numai proiectele de infrastructură costă 110 milioane de dolari. Întreg proiectul ar trebui să fie gata peste doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri