FBI redeschide investigația în cazul adresei de e-mail folosite de H. Clinton

Data actualizării: Data publicării:
Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event

Hillary Clinton primeşte o nouă lovitură, cu doar zece zile, înaintea alegerilor prezidenţiale. FBI a redeschis ancheta privind email-urile clasificate ale fostului secretar de stat.

E vorba de noi mesaje, descoperite de agenţii federali, în timpul unei investigaţii separate, care îl vizează pe soţul celui mai apropiat consilier al lui Hillary Clinton. Şeful campaniei prezidenţiale a candidatei democrate s-a declarat convins că noua anchetă FBI nu va duce la punerea sub acuzare a acesteia.

Noile e-mailuri care au determinat FBI să redeschidă ancheta în privinţa lui Hillary Clinton au fost descoperite întâmplător, în cadrul unei investigaţii care nu avea legătură cu cazul candidatei democrate .

Mai exact, anchetatorii au găsit emailurile în dispozitive confiscate de la Huma Abedin, mâna dreaptă a candidatului democrat, şi de la soţul acesteia, un fost congresman. Acesta face obiectul unei anchete a FBI într-un alt scandal.

"Într-un caz separat, FBI a descoperit existenţa unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru această investigaţie (n.red: cazul lui Hillary Clinton). (..) Am fost de acord ca FBI să ia măsurile corespunzătoare pentru a permite anchetatorilor să examineze aceste e-mailuri astfel încât să determine dacă ele conţin informaţii clasificate", se arată în comunicatul FBI.

Directorul Biroului Federal nu a spus cât de importante sunt informaţiile respective şi nici cât va dura ancheta.

Mark Toner, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat: „Trebuie să vă adresaţi FBI-ului pentru mai multe detalii cu privire la mailurile respective, referitor la ce anume caută, încă nu ştim nimic despre amploarea acestei investigaţii. Nu ştim dacă aceste mailuri sunt din vremea când (Hillary Clinton, n.red.) lucra la Departamentul de Stat”.

Donald Trump a reacţionat imediat la vestea că FBI a redeschis ancheta în cazul contracandidatei sale la Casa Albă.

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă: „Scandalul acesta e mai mare decât Watergate! Respect faptul că FBI şi Departamentul de Justiţie au curajul să îndrepte greşeala îngrozitoare pe care au făcut-o (închiderea anchetei anterioare, n.red.) A fost o greşeală teribilă a justiţiei, pe care americanii au înţeles-o pe deplin şi toată lumea speră că ea e pe cale să fie îndreptată”.

În luna iulie, FBI a recomandat ca democrata să nu fie pusă sub acuzare. Lui Hillary Clinton i se reproşează că a folosit mailul personal pentru a transmite informaţii de serviciu, în loc să utilizeze un server protejat. S-a întâmplat pe vremea când era secretar de stat, iar acest lucru este interzis de regulile administraţiei americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri