Imagini în premieră: Masacrul din Las Vegas, pregătit minuțios

Data actualizării: Data publicării:
vegas

Fiecare detaliu al masacrului comis duminică seara, în Las Vegas, de milionarul în vârstă de 64 de ani a fost atent planificat. Pe măsură ce ancheta înaintează, poliţiştii descoperă că bărbatul a făcut tot posibilul pentru ca acţiunea lui să se soldeze cu un număr cât mai mare de victime: şi-a modificat armele pentru a trage mai rapid, a ales camera de hotel special ca să aibă vedere cât mai bună asupra locului unde avea loc concertul şi a montat camere de supraveghere în clădire pentru a monitoriza sosirea forţelor de ordine. Între timp, poliţia a dat publicităţii şi imagini din timpul intervenţiei împotriva agresorului.

Filmarea a fost făcută de camerele video purtate de poliţişti pe uniforme. Se pot auzi clar focurile de armă ale atacatorului, cât şi reacţia forţelor de ordine. Autorităţile spun că atacul a fost pregătit minuţios, dar nu-şi pot explica de ce Stephen Paddock s-a transformat dintr-un fost contabil în autorul celui mai mare masacru din istoria recentă a Americii.

John Fudenberg, legist: El a tras, cu pauze, între 9 şi 11 minute. Ştim că suspectul a tras o duzină de rafale. Erau două camere montate pe hol, ca suspectul să poată vedea când forţele de ordine se apropie de cameră.

Au apărut şi primele imagini video din hotel, din faţa camerei atacatorului. În înregistrare se vede uşa spartă a apartamentului, cu o mitralieră pe covor. Au fost făcute publice şi cateva fotografii din interiorul camerei, unde pot fi văzute o parte dintre armele bărbatului. Pe o masă pare să fie un bilet de adio.

Toate elementele din anchetă arată că Stephen Paddock şi-a plănuit în cel mai mic detaliu masacrul. De la modificarea armelor pentru a trage mai rapid, până la alegerea camerei astfel încât să facă un număr cât mai mare de victime. Apartamentul de la etajul 32 avea vedere panoramică asupra arenei unde se desfăşura concertul de muzică country. De la fereastra camerei până la public era o distanţă de 400 de metri. Cu cele 12 arme puternice pe care le avea asupra lui, a secerat sute de persoane.

De altfel, din imaginile filmate în 2016 în apartamentul de unde a fost comis masacrul, ales în mod frecvent şi de vedete care ajung în Las Vegas, reiese că acesta are o privelişte panoramică asupra mai multor obiective din metropola aflată pe coasta de Vest.

Motivele pentru care bărbatul de 64 de ani a comis atrocitatea sunt încă necunoscute. Dar, autorităţile americane au anunţat că partenera atacatorului a revenit în Statele Unite, din Filipine, şi cred că femeia ar putea ajuta anchetatorii în acest caz.

Sora partenerei lui Stephen Paddock: A trimis-o de acasă ca să poată planifica ce voia să facă fără a fi întrerupt. Într-un fel îi mulţumesc pentru că i-a cruţat viaţa sorei mele. Dar asta nu compensează cele 59 de vieţi pierdute. Nimeni nu poate pune împreună piesele puzzle-ului, nimeni în afară de Marilou, pentru că Steve nu mai este aici să vorbească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri