Incendiul din New York, provocat de un copil nesupravegheat

Data publicării:
pompieri

Tragedie la New York. Cel puţin 12 oameni au murit şi 15 sunt răniţi, după cel mai grav incendiu petrecut în ultimul sfert de veac în oraşul american. O fetiţă de numai un an a pierit în braţele mamei sale în flăcările care au cuprins blocul din Bronx. Alţi trei copii se numără printre victimele incendiului.

Bill de Blasio, primarul oraşului New York: Este cel mai grav incendiu pe care l-am văzut în acest oraş în ultimul sfert de secol.

Potrivit anchetatorilor, incendiul a izbucnit din cauza unui băieţel de trei ani, care s-a jucat la aragaz, în bucătărie, nesupravegheat, deşi mama lui era în casă.

Daniel Nigro, reprezentant al pompierilor: Incendiul a izbucnit, dar tânăra mamă nu şi-a dat seama de ce se întâmplă, ea a fost avertizată de alţi tineri care au strigat. Ea a ieşit din apartamentul ei cu un copil de doi ani şi altul de trei ani şi a lăsat uşa deschisă. Astfel, flăcările s-au răspândit cu viteză în sus, pe scări.

De la etajul 1, focul a urcat până la etajul 5 foarte repede. Pompierii au ajuns în mai puţin de trei minute. 160 de oameni s-au luptat cu flăcările.

Vecinii descriu scenele de panică la care au asistat după ce flăcările au cuprins clădirea.

„Am coborât să văd ce se întâmplă. Până am ajuns jos, flăcările s-au extins de la un apartament, la al doilea şi la altreilea. Am văzut doar un grup de copii la ieşirea de incendiu în frig, fără haine groase. Copiii erau în pantaloni scurţi, fără şosete, ştiu că le era frig”, a povestit un tânăr.

Tragedia putea fi evitată, spun autorităţile, dacă băieţelul nu ar fi fost lăsat singur în bucătărie şi dacă mama lui nu ar fi lăsat uşa apartamentului deschisă. Au fost factorii care au dus la extinderea mult mai rapidă a focului, în tot blocul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri