Întâlniri cu Regina. Cum s-a comportat Trump, cum s-a comportat Obama

Data publicării:
trump regina

Înainte să dea explicaţii privind mesajul pe care a vrut să-l transmită, în conferinţa cu Vladimir Putin, Donald Trump a făcut un scurt şi foarte optimist bilanţ al turneului său european. A vorbit şi despre întâlnirea lui cu Regina Elisabeta a II-a, întâlnire intens comentată dintr-un alt motiv. Donald Trump a stat, preţ de câteva secunde, chiar în faţa Reginei, şi a ignorat, astfel, protocolul.

Donald Trump: „Am avut o întâlnire cu Regina, care e o persoană absolut fantastică. Şi-a inspectat garda de onoare pentru prima dată în 70 de ani, aşa mi s-a spus. Am mers în faţa gărzii de onoare, a fost inspiraţional să văd asta şi să fiu cu ea”.

Nici aici nu s-a înţeles prea bine cu adevărul Donald Trump. Elisabeta a II-a e regină de 66 de ani, nu de 70. Iar inspectarea gărzii de onoare, cu sau fără un lider străin ca invitat, e un gest pe care l-a făcut frecvent.

Iată, spre exemplu, imagini de acum 3 ani, adică din 2015, în timpul vizitei preşedintelui chinez, Xi Jinping. Şi iat-o aici în 2011, când a vizitat-o Barack Obama. Regina a inspectat şi atunci garda de onoare a Palatului Buckingham, împreună cu oaspetele său american. E adevărat că în aceste situaţii regina a rămas pe loc şi Prinţul Philip i-a condus pe oaspeţi în faţa gărzii de onoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri