Isterie în SUA. Tot mai mulţi americani sunt spionaţi în propriile case

Data publicării:
spionaj hacker

Tot mai mulți americani se trezesc că sunt spionați de hackeri în propriile case. Pirații cibernetici preiau controlul sistemelor de supraveghere instalate în locuințe și le folosesc pentru a-i teroriza pe proprietari. Un bărbat din Nebraska este doar una dintre victime. Iată dialogul cu hackerul:

- La ce te uiți? Hei, ce serial este? L-am văzut și eu. La ce sezon te uiți?

Inițial, hackerul a încercat să intre în vorbă cu fiica bărbatului, care se uita la televizor, apoi, în momentul în care bărbatul a intrat în bucătărie, spionul și-a îndreptat atenția către el.

- Alo? Bună, ce mănânci? Ți-e foame? Bună!

- Cine-i acolo?

- Bună, aici este Ring.

- Cine ești?

Imediat după incident, victima a dezactivat sistemul de supraveghere și a contactat compania care îl administra. A fost detectat un dispozitiv străin care s-a conectat la sistem, dar nu poate fi localizat.

Până acum, numeroase familii au raportat incidente similare.

În urmă cu câteva zile, un alt caz era relatat de presă. Un hacker a spionat o fată de doar 8 ani tot cu ajutorul sistemului de supraveghere din casă. El a preluat controlul asupra camerei video din dormitorul copilului și a încercat să o convingă că este prietenul ei, spunându-i că-i vorbește Moș Crăciun. Copila s-a speriat și și-a strigat părinții.

Specialiștii le recomandă oamenilor ca la instalarea unor astfel de dispozitive să respecte recomandările de securitate, să nu folosească aceeași parolă pentru mai multe dispozitive și să nu refolosească parole mai vechi.

Citiți și: Un zvon fals promovat de Facebook răspândește panică în SUA: "Duba albă" răpește femei pentru sclavie sexuală și organe

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri