La un pas de tragedie: 3 incidente cu avioane americane în 24 de ore

Data publicării:
avion

În interval de 24 de ore, trei avioane comerciale americane au fost la un pas de tragedie. O aeronavă Delta Airlines cu aproape 300 de oameni la bord a aterizat de urgenţă după ce unul dintre motoare a luat foc în aer, la mii de metri altitudine. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Între timp, anchetatorii au descoperit că avionul Southwest Airline al cărui motor a explodat în zbor ar fi avut o bucată dintr-o elice ruptă.

Cursa cu numărul 30 a Delta Airlines a decolat de pe aeroportul internaţional din Atlanta către Londra cu 274 de pasageri la bord şi 14 membri ai echipajului. La nici jumătate de oră, pilotul a anunţat că aeronava A-330 are probleme.

Pasager: Pilotul a venit şi ne-a spus să ne asigurăm că avem centurile puse, pentru că trebuie să întoarcă avionul din cauza unei defecţiuni apărute la unul dintre motoare şi că vom ateriza în Atlanta în aproximativ 7 minute.

Cu motorul drept în flăcări, comandantul avionului Delta Airlines a anunţat turnul de control şi s-a îndreptat către aeroportul de unde decolase.

Pasager: A spus că este o problemă la motoare, pilotul ne-a anunţat imediat şi a făcut cale întoarsă.

Pilotul a reuşit să aterizeze în siguranţă pe aeroportul internaţional din Atlanta. La sol, aparatul de tip Airbus A330 a fost aşteptat de pompieri şi autospeciale.

Pasager: Am ştiut că ceva nu este în regulă, puteai ghici din reacţia însoţitoarelor de bord.

Noul incident s-a produs la mai puţin de o zi după ce un om a murit şi alţi 7 au fost răniţi în urma exploziei unuia dintre motorele unui avion Southwest Airlines. Pentru moment, investigatorii nu-şi pot explica de ce a explodat motorul la aproape 10.000 de metri altitudine, dar datele preliminare arată că o bucată din elice era complet ruptă, iar metalul din interiorul motorului prezenta grave semne de uzură.

Robert Sumwalt, director NTSB: Suntem foarte îngrijoraţi din cauza acestui incident. Astfel de defecţiuni ale motorului nu ar trebui să apară, desigur.

Anchetatorii analizează înregistrările audio din cabina de pilotaj şi cele de zbor, şi încearcă să recupereze toate resturile căzute din motorul explodat. Piloţii au fost interogaţi, motorul examinat şi probe video şi foto adunate de la pasageri care au trăit 22 de minute de teroare.

În panica momentului sau din neştiinţă, oamenii au făcut o greşeală care i-ar fi putut costa viaţa. Mai exact, şi-au pus măştile de oxigen doar pe gură, nu şi pe nas, aşa cum este normal.

O altă problemă, nu toţi pasagerii purtau centurile de siguranţă în momentul în care a avut loc incidnetul.

Înainte să decolăm, trebuie să ne montăm centura de siguranţă şi indicat ar fi să o păstrăm pe toată durata zborului. Important este să ascultăm şi indicaţiile ce vin din partea însoţitorilor de zbor.

Şi, tot la mai puţin de 24 de ore de la tragedia de la Philadelphia, pasagerii unei alte curse Southwest Airlines au avut parte de emoţii în aer după ce aeronava a lovit o pasăre. S-a întâmplat la scurt timp de la decolare, iar avionul care se îndrepta spre Phoenix a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Nashville.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri