Legăturile lui Trump cu Rusia. Michael Flynn, dispus să vorbească în schimbul imunității

Data publicării:
michael flynn
Michael Flynn Foto: Gulliver/Getty Images

Michael Flynn, fostul consilier de securitate naţională al Casei Albe, va depune mărturie despre legăturile dintre Donald Trump şi Rusia doar dacă primeşte imunitate.

Generalul în retragere a făcut această ofertă atât FBI, cât şi Congresului, scrie The Wall Street Journal. Deocamdată, fostul oficial al Casei Albe nu a primit niciun răspuns.

În Senatul american continuă audierile în comisia care verifică legăturile dintre echipa lui Donald Trump şi Rusia. Un expert în securitate l-a acuzat pe preşedintele american că a folosit în campania electorală ştiri false difuzate de posturile ruseşti de propagandă. Iar Marco Rubio, senator şi fost candidat la nominalizarea republicană, a afirmat că echipa sa de campanie a fost ţinta unor tentative de infiltrare din partea Rusiei.

Michael Flynn, care a demisionat din funcţia de consilier de securitate naţională al Casei Albe din cauza unor discuţii telefonice cu ambasadorul rus la Washington, vrea să spună tot ce ştie despre cazul Trump-Rusia. Pune însă o condiţie: să nu fie anchetat. Cererea contrazice o declaraţie pe care o făcea în campania electorală de anul trecut.

Dacă primeşti imunitate, înseamnă că, probabil, ai încălcat legea”, spunea Michael Flynn.

În timpul audierilor din Senat, Donald Trump a fost acuzat că a ajutat implicarea Rusiei în alegerile americane. Ar fi preluat unele mesaje ale propagandei ruseşti ca să-şi atace adversarii.

Pe 11 octombrie, preşedintele Trump a stat pe o scenă şi a citat o ştire falsă de la Sputnik News, care a dispărut între timp. A spus că alegerile pot fi măsluite. Aceasta a fost principala temă promovată de Russia Today, Sputnik News şi pagini extremiste, până în ziua votului”, a declarat Clint Watts, expert în securitate.

Unul dintre experţii audiaţi de comisia Senatului american a adus în discuţie şi modul favorit de comunicare al lui Donald Trump: mesajele pe Twitter.

Site-uri de conspiraţii, care promovează propaganda rusă, îi trimit mesaje pe Twitter preşedintelui Trump când ştiu că este online. Îi trimit teorii ale conspiraţiei. (...) Până când nu stabilim clar, în ţara asta, diferenţa între realitate şi ficţiune, până când ne decidem dacă să credem informaţiile oficiale sau ceva ce vedem pe Twitter, o să avem o mare problemă”, a spus Clint Watts.

Preşedintele rus Vladimir Putin continuă să nege că s-a implicat în vreun fel în alegerile din SUA.

Vrem să fim parteneri ai SUA. Restul sunt minciuni şi provocări pe care americanii le folosesc în politica SUA. Mizează pe cartea rusă pentru a câştiga un avantaj pe scena politică internă”, a declarat Vladimir Putin.

Administraţia Obama a impus sancţiuni Rusiei, pentru implicarea în alegerile prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri