Meteorologi: Nordul şi estul Statelor Unite va fi îngheţat de un "ciclon-bombă"

Data actualizării: Data publicării:
ger sua

O furtună năpraznică a măturat Irlanda şi Marea Britanie cu rafale de aproape 160 de kilometri pe oră şi a adus inundaţii de proporţii. Furia naturii a ajuns până în Franţa, Germania şi Olanda. Vremea extremă aduce necazuri mari şi în Statele Unite: 11 oameni au murit în ultima săptămână din cauza gerului de oţel şi a căderilor masive de zăpadă.

Vântul care a suflat în nordul Franţei cu 140 de kilometri pe oră a stârnit valuri furioase, a smuls copaci din rădăcini şi a pus la pământ stâlpi de înaltă tensiune. Peste 800.000 de localnici nu au mai avut electricitate în casă, deci nici lumină, căldură, apă caldă şi posibilitatea să îşi facă mâncare. Vijelia a stricat şi vacanţa turiştilor de la Paris: obiectivele turistice au fost închise din cauza rafalelor periculoase.

Vremea extremă a fost pericol adevărat în Irlanda şi Marea Britanie. Ploi enorme au provocat inundaţii de proporţii şi au lăsat 15.000 de locuinţe fără electricitate.

În acest timp, americanii se pregătesc să înfrunte încă un val de aer polar. Nordul şi estul Statelor Unite va fi îngheţat de un "ciclon-bombă", cum îl numesc meterologii, care va aduce temperaturi extrem de scăzute şi rafale de vânt foarte puternice, asemănătoare cu ale unui uragan. Asta în vreme ce localnicii din nord-estul şi centrul Americii îndură de peste o săptămână zăpezi abundente şi temperaturi arctice.

Citiți și: Vine o nouă „epocă de gheață”?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri