Primele decrete semnate de Trump

Data publicării:
President Donald Trump Confirms Defense Secretary James Mattis
Foto: Gulliver/GettyImages

Dacă marele semn de întrebare este în ce ţară va merge Donald Trump în prima sa vizită peste hotare, știm, în schimb, cu ce decizii şi-a început mandatul la Casa Albă. Primele documente semnate sunt decretele pentru numirea în funcţie a celor doi generali care vor conduce Departamentele Apărării şi Internelor, dar şi un ordin executiv care modifică Obamacare.

În vârstă de 66 de ani, Generalul James Mattis, cunoscut şi după porecla „Mad Dog” pe care a căpătat-o după acţiunile din lupte, este considerat o alegere bună pentru a conduce Pentagonul. Jurământul l-a depus în prezenţa vicepreşedintelui Mike Pence.

Un alt document semnat de Donald Trump în Biroul Oval a fost unul care modifică Obamacare, legea asigurărilor de sănătate promovate de fostul preşedinte.

Un ordin executiv care micşorează costurile Legii pentru protecţia pacienţilor şi servicii de sănătate accesibile, înainte ca aceasta să fie abrogată”, a explicat președintele.

Au mai fost şi alte schimbări făcute imediat după învestire. De pe pagina de Internet a Casei Albe au dispărut secţiunile referitoare la încălzirea globală şi la drepturile minorităţilor sexuale, două teme susţinute puternic de fostul preşedinte. De asemenea, conturile de Twitter şi de Facebook ale preşedinţiei americane au fost luate de la zero odată cu trecerea la echipa lui Donald Trump. Conturile vechi, din timpul mandalului lui Barack Obama, au fost arhivate şi redenumite.

Iar în materie de politică externă, Vladimir Putin îi întinde deja o mână lui Donald Trump, abia instalat la Casa Albă. Kremlinul a anunţat că preşedintele rus este gata să-şi întâlnească noul omolog de la Washington. Nu prea curând, totuşi. Pregătirile ar putea dura câteva luni. Până atunci cu siguranţă cei doi vor discuta la telefon, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri