Senator american: Influența Rusiei trebuie anchetată de o comisie independentă

Data actualizării: Data publicării:
President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
GRAND RAPIDS, MI - DECEMBER 9: President-elect Donald Trump looks on during a rally at the DeltaPlex Arena, December 9, 2016 in Grand Rapids, Michigan. President-elect Donald Trump is continuing his victory tour across the country. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Legăturile administraţiei Trump cu Rusia ar trebui anchetate de o comisie independentă, aşa cum a fost şi în cazul atentatelor de la 11 septembrie, a spus unul dintre cei mai influenţi membri ai Comisiei de politică externă a Senatului american. Tocmai faptul că Moscova s-ar fi putut implica în mai multe domenii, de la modul în care s-au desfăşurat alegerile la politica externă americană, ar necesita o asemenea acţiune.

A şti tot ce s-a întâmplat merită o comisie independentă. Efortul Rusiei, prin atacuri cibernetice şi alte implicări, de a ne afecta alegerile, ar trebui să fie un lucru care scandalizează orice cetăţean, de la preşedinte în jos”, spune Bob Menendez, membru al comisiei de politică externă a Senatului SUA.

Democratul Bob Menendez, aflat de 24 de ani în Congresul american, timp în care a şi condus comisia de politică externă a Senatul, consideră că influenţa pe care Moscova pare să o aibă asupra unor membri ai administraţiei Trump subminează inclusiv eforturile americane de a determina Rusia să respecte normele internaţionale, să termine agresiunea din Ucraina şi să înceteze bombardamentele asupra civililor în Siria. Doar că, este de părere senatorul democrat, obiectivele lui Donald Trump sunt altele.

Nu poţi să-i aduci iarăşi în rând cu ordinea internaţională, dacă primesc semnale care le spun să nu-şi facă griji legate de sancţiuni. Ştiu că preşedintele este concentrat pe discuţiile despre "presa mincinoasă", dar ar trebui să fie îngrijorat de cei din aparatul de securitate naţională care îl mint”, mai spune Bob Menendez.

Donald Trump a acuzat presa că a exacerbat scandalul legăturilor cu Rusia ale lui Michael Flynn şi că publică intenţionat informaţii menite să-l discrediteze, venite de la agenţiile de informaţii.

Mai mult, preşedintele american i-a numit pe jurnalişti "duşmani ai poporului". Dar această părere nu este împărtăşită de mulţi membri ai administraţiei Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri