Stâlpi pentru prevenirea atentatelor, la New York

Data publicării:
stalpi ny

Autorităţile din New York investesc 50 de milioane de dolari pentru protejarea locuitorilor şi turiştilor de atacuri teroriste. 1.500 de stâlpi metalici vor fi amplasaţi de-a lungul celor mai circulate artere pietonale şi în pieţele oraşului.

Scopul e de a bloca accesul maşinilor în zonele respective. Metropola din Statele Unite a fost, anul trecut, ţinta a două atentate în care au fost folosite vehicule. În mai, o femeie a fost ucisă şi alţi 22 de oameni răniţi în celebra piaţă Times Square. Iar în octombrie, opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite, după ce o camionetă a intrat pe o pistă de biciclete, pe malul râului Hudson.

„Vreau să vă spun că, atunci când cineva intră cu maşina într-un grup de pietoni nevinovaţi, are loc cel mai ticălos tip de atac. Ştim că sunt undeva unii care vor să ne facă rău şi ne vom proteja de asta. Vrem să fim siguri că în unele dintre cele mai circulate zone, aceşti bolarzi vă vor proteja de atacuri şi de tragedii”, a declarat Bill de Blasio, primarul New Yorkului.

Citiți și: 

Cum putem evita maşinile ucigașe?

Expert: De ce apelează teroriștii la mașini și cuțite

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri