SUA | Planul pentru realizarea 3D a unei arme poate fi descărcat gratis de pe net

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_1103298314
Foto: Shutterstock

Schimbare importanta de legislatie in statele unite... De la 1 august, oricine poate descărca gratis de pe internet planurile unor arme de foc ce pot fi ulterior printate la o imprimantă 3D.

Guvernul american a ajuns la un acord cu o asociaţie de promovare a armelor, înainte de a aproba distribuirea online a specificaţiilor tehnice pentru construcţia armelor de foc şi printarea lor 3D.

Asta deşi criticii susţin că aceste arme nu pot fi detectate în şcoli, aeroporturi sau tribunale. Mai mult, ele nu pot constitui probe în procese de crimă, deoarece pot fi distruse foarte uşor şi nici nu se poate ţine o evidenţă a lor, pentru că nu au numere de serie. În plus, există temerea că astfel ar putea avea loc mult mai uşor masacre de genul celor din Las Vegas sau de la Virginia Tech, pentru că oricine le poate deţine fără permis.

Po Murray, expert în controlul armelor: Atunci când răufăcătorii şi persoanele periculoase sunt capabili să-şi creeze propriile arme în casele lor, acest lucru se va transforma într-o problemă în viitorul apropiat.

În spatele organizaţiei care promovează printarea 3D a armelor se află Cody Wilson, un cunoscut extremist anarhist, considerat unul dintre cei mai periculoşi oameni din lume. Este un susţinător fanatic al armelor de foc complet nereglementate.

Cody Wilson, extremist: Poţi să-ţi faci un 1911 (model de pistol, n.red.) în bucătărie sau gol în cadă, dacă vrei, fără să ştie cineva ceva despre asta. E foarte tare! Nu era valabil anul trecut, însă e acum.

În Statele Unite, 8.000 de oameni au murit de la începutul anului din cauza armelor de foc. În această lumină, parodia extremă a actorului Sacha Baron Cohen despre arme poate fi considerată o sumbră profeţie faţă de un viitor întunecat.

Sacha Baron Cohen, actor, regizor: În America, există această mare problemă a crimelor în masă cu arme de foc în şcoli. NRA (organizaţie pro-arme, n. red.) vrea să doteze profesorii cu arme. Ce nebunie! Ar trebui să le dea copiilor arme!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri